Troben unes naus d’emmagatzematge al Teatre Romà

Troben unes naus d’emmagatzematge sota el teatre romà de Tarragona. Les excavacions es van iniciar a finals del mes de gener passat i formen part de la segona fase del projecte de recuperació del monument. 

PUBLICITAT

Les tasques  es centren sobretot a la zona de l’hyposcaenium, a l’àrea on hi havia la tramoia del teatre. Ha sigut en aquesta estructura on s’han trobat dues naus d’uns set metres d’amplada i que van ser destruïdes amb la construcció del teatre. Aquestes naus són portuàries i servirien per guardar objectes que es portaven des de l’antiga Roma. Va ser amb l’arribada de Cèsar August quan probablement s’imaginés un teatre i decidís canviar el funcionament de l’edifici públic. 

Durant les excavacions han trobat també material de construcció i alguna moneda que indiquen quina és la data d’aquestes noves naus. 

El director de l’Agència Catalana de Patrimoni Cultural, Josep Manuel Rueda, explica quines seran les properes actuacions a la zona.

S’espera que cap a finals de 2020, el teatre romà estigui arreglat i millorat pels visitants de la zona. Expliquen des de l’Agència Catalana de Patrimoni Cultural que ara s’obre un període de reflexió. 

PUBLICITAT