Ràdio Ciutat de Tarragona compleix 10 anys de vida

18 de maig de 2014. Anada del playoff d’ascens a Segona Divisió entre el Nàstic de Tarragona i el Racing de Ferrol i Ràdio Ciutat de Tarragona començava la seva emissió en proves amb la retransmissió íntegre del partit. Quim Espinosa, Albert Cots, Carles Cortés, Joan Alfons López i Antón Gasol encetaven la primera ràdio online per internet de Catalunuya. Un moment de canvi, on el consum de mitjans de comunicació albirava cap a les plataformes digitals i així començava el camí de Ràdio Ciutat de Tarragona:

El primer portal web de Ràdio Ciutat

PUBLICITAT

D’aquesta manera lluïa el primer portal web de Ràdio Ciutat. Una característica que encara les ràdios no integraven i que per Ràdio Ciutat de Tarragona era indispensable: reproductor d’àudio. Des del primer dia, la web havia de comptar amb un reproductor d’àudio. Així lluïa el primer portal web de Ràdio Ciutat

Els primers Dailys informatius, cabdals en la programació de Ràdio Ciutat.

A partir de la primera transmissió, el projecte va començar a caminar. Ho va fer amb els primers Dailys Informatius que va esdevenir el contingut cabdal de la casa amb les primeres càpsules informatives amb el #TGNInfo amb Quim Pons. Així sonava la notícia de portada del #TGNInfo de les primeres emissions a Ràdio Ciutat de Tarragona. Va ser un 12 de gener de 2015.

Els primers especials fora de l’estudi

I vam començar a moure’ns! Els playoff d’ascens del Nàstic els vam viure fora de l’estudi amb l’equip de transmissions del Nàstic fora de l’estudi. Així vam viure alguns dels partits de playoff d’ascens del Nàstic durant la 2014-2015.

Trasllat als estudis de Rambla Nova

Un altre dels moments més especials van ser els diversos trasllats d’estudis i, des d’un co-work de la Rambla Nova, aviat es faria un dels primers trasllats dels estudis de Ràdio Ciutat cap a Rambla Nova, 113.

La cobertura de l’1 d’octubre de 2017 i el reconeixement per la seva cobertura als premis Ràdio Associació

L’1 d’octubre va ser, sens dubte, una dels grans moments viscuts i treballats per Ràdio Ciutat de Tarragona. Les manifestacions i protestes. Ràdio Ciutat de Tarragona va tenir un paper destacat en el desplegament informatiu, liderant diverses franjes horàries i dedicant un equip format per una desena de professionals, que vam informar del minut a minut de Tarragona a la resta de Catalunya.

Amb els companys de Ràdio Arenys, Cugat.cat, Ràdio Ciutat de Badalona, Emun Ràdio i Tordera Ràdio, Ràdio Ciutat de Tarragona vam estar permanent connectats a l’actualitat. Durant unes 16 hores ininterrumpudes, Tarragona va ser el centre de la informació local, de la mà de la resta de localitats catalanes.

Els Jocs Mediterranis 2018

Els Jocs Mediterranis de Tarragona van suposar una fita històrica pel que va comportar per la ciutat a tots els nivells. Des de Ràdio Ciutat de Tarragona vam posar tots els recursos humans i tècnics possibles conjuntament amb la Xarxa de Comunicació Local per oferir la cobertura dels Jocs Mediterranis del 2018.

Nova etapa amb el trasllat als estudis de l’Avinguda Roma

Poc després dels Jocs Mediterranis, l’emissora va tornar a mudar la seva pell amb l’objectiu de continuar creixent. Els estudis del 113 de la Rambla Nova havien quedat petits i l’equip es va traslladar a un primer pis del número 9 de l’Avinguda Roma. Un altre pas endavant en infraestructures.

L’especial de les protestes per la sentència del procés

L’octubre de 2019 va estar marcat per la sentència als encausats pels líders polítics pels fets de l’1 d’octubre. Des de Ràdio Ciutat vam fer un seguiment especial minut a minut amb els aldarulls i les protestes per la sentència als encausats a la ciutat de Tarragona.

I ens vam readaptar per la pandèmia

L’any 2020 sens dubte va ser un dels anys que va marcar les nostres vides: la pandèmia de la COVID-19. Un fet que ens va obligar a readaptar-nos. Disposàvem d’equips preparats perquè qualsevol redactor pogués treballar des de casa i fer el seguiment de l’evolució de la crisi sanitària.

Les eleccions municipals del 2023 amb un desplegament sense precedents

El 28 de maig del 2023 va ser un altre dels dies grans a nivell informatiu per aquesta casa. Les eleccions municipals a Tarragona van comptar amb un desplegament total i sense precedents al mitjà, cobrint tots els actes de campanya dels partits amb representació i amb un especial per la jornada electoral que va activar més de 15 professionals del mitjà de manera simultània perquè el públic no es perdés ni un sol detall.

Minut a minut des de l’obertura de col·legis a les 9h del matí, amb les votacions i declaracions dels candidats de tots els partits, actualització constant de dades de participació i vots, i, finalment, un especial de gairebé quatre hores per viure el final de la jornada que definia el futur dels pròxims quatre anys a l’Ajuntament de Tarragona. Un seguiment conduit per Ricard Lahoz des de l’estudi i amb connexions en directe a les seus de tots els partits amb els periodistes desplaçats, a més del minut a minut al web i a xarxes socials.

El trasllat definitiu als estudis actuals de Ràdio Ciutat de Tarragona

El trasllat de l’emissora a l’Avinguda Roma va ser per créixer, però no va ser l’últim. Al llarg del 2023, Ràdio Ciutat va preparar amb molta dedicació la seva nova casa, ubicada al número 21 del carrer Santa Joaquima de Vedruna. Un local magnífic i adaptat a consciència per les necessitats de l’empresa i l’emissora.

Durant les obres, ja en una fase avançada, vam dur-hi a terme un format de debat electoral diferent per les eleccions municipals del 28 de maig, amb un desplegament tècnic molt especial.

El debat va permetre veure tan sols un esbós del que acabrien sent les noves oficines de Ràdio Ciutat de Tarragona, les actuals. Un altre pas endavant fonamental per explicar l’evolució de RCTGN els darrers anys.

Després de la mudança, amb tot l’equip humà ja instal·lat, i d’haver finiquitat els últims detalls, al febrer del 2024 Ràdio Ciutat va estrenar els nous estudis oficialment i va obrir les seves portes al públic i a les personalitat de la ciutat i la demarcació. Clients, amics i coneguts van assistir-hi coincidint amb la celebració del desè aniversari de l’emissora.

L’alcalde de Tarragona, Rubén Viñuales, va voler felicitar aquesta dècada de vida de Ràdio Ciutat.

Els 10 anys de Ràdio Ciutat, presents a La Xarxa de Comunicació Local

Aquests 10 anys de Ràdio Ciutat de Tarragona són protagonistes La Xarxa de Comunicació Local. Per tot plegat, des de l’emissora es preparen moltes sorpreses i esdeveniments amb la posada en marxa dels nous estudis de la ràdio o, per exemple, les converses amb periodistes vinculats al món radiofònic del Camp de Tarragona al programa “Bon dia Tarragona”.

PUBLICITAT