Ràdio Ciutat de Tarragona es bolca amb el 8M

El feminisme i les reivindicacions per la igualtat haurien de ser -i són- cada dia. El 8 de març, el Dia de la Dona, és, però, la data fixada al calendari per insistir en aquestes reivindicacions i recordar que, tot i que els avenços són innegables, encara queda un llarg camí per recórrer per aconseguir la igualtat efectiva entre homes i dones.

PUBLICITAT

El 8M és el dia indicat per, també des del sector periodístic, contribuir a donar visibilitat i veu a les dones, també a aquelles que formen part de col·lectius invisibilitzats o vulnerables. Un any més, les dones de l’equip de Ràdio Ciutat de Tarragona ens bolquem amb el Dia Internacional de la Dona.

Com cada any, un dels actes principals del 8M és la manifestació unitària que convoca la Plataforma 8M del Camp. Serà a les 12h, des de la plaça Imperial Tarraco de Tarragona.

Hi ha temes concrets els quals les dones de Ràdio Ciutat de Tarragona volem donar veu. Per una banda, parlarem de purple-washing amb la professora dels estudis de Comunicació de la URV, Iolanda Tortajada. Entrevistarem la Maria Ardit, directora de l’Agència de Comunicació Quimeras, per conèixer com és el dia d’una dona en el món de la comunicació.

Per altra banda, parlem amb Paula Ibañez, exjugadora de Lliga Femenina 2, actual jugadora de SuperCopa Catalunya al TGN Bàsquet i entrenadora des de fa molts anys. Ens explicarà el programa de Mentores que va impulsar la Federació, que busca promoure dones entrenadores, augmentar la seva formació i visibilitzar-les en un món predominat per homes. I també ens explicarà la seva pròpia experiència com a entrenadora i la importància i la diferència que marquen elles en el món de l’esport.

La secció de ‘La Furgo’ del programa ‘Carrer Major’ no volia quedar-se fora del monogràfic del 8M. Des de la Sala Trono, parlarem amb les ballarines i coreògrafes Júlia Miralles i Raquel Sánchez, de la companyia La Im.perfecta Dansa. Aquest 9 de març presenten un nou espectacle, ‘El Corralet’, que preciament posa el focus en diverses realitats que han viscut i viuen les dones.

Estigueu atents a les nostres xarxes socials on anirem desvelant els diferents continguts al llarg de la setmana.

PUBLICITAT