Ràdio Ciutat, la ràdio que va néixer Podcast fa 9 anys

30 de setembre: Dia Mundial del Podcast

PUBLICITAT

Un podcast és un format de contingut digital, sovint en forma de programes d’àudio, que permet als usuaris escoltar informació, entreteniment o discussions sobre diversos temes a través d’internet. Podríem dir que un podcast és, en essència, Ràdio Ciutat de Tarragona.

Avui celebrem el Dia Mundial del Podcast, una jornada dedicada a reflexionar sobre el poder i la influència d’aquest format revolucionari de comunicació. Vull compartir amb vosaltres l’experiència de Ràdio Ciutat de Tarragona, des del seu naixement el 2014 com a ràdio 100% per internet. Hem posat en valor la proximitat a través dels podcasts, convertint-los en l’essència dels nostres continguts des del moment en què vam publicar el primer contingut (notícies, informatius, programes, reportatges, etc.) a través de les nostres plataformes (web, app, xarxes i distribuïdors de podcasts).

El Naixement de Ràdio Ciutat de Tarragona: Un Viatge Cap a la Proximitat Digital

El nostre mitjà ha hagut de fer la seva travessia sense manual. Quan va néixer Ràdio Ciutat de Tarragona, vam entendre que havíem de aprofitar l’experiència dels socis fundadors en la ràdio analògica convencional i fugir de les nostres estructures mentals per començar a escriure un llibre que estava pràcticament en blanc. Sent una ràdio 100% per internet, vam abraçar amb valentia l’àmbit digital, reconeixent el potencial il·limitat d’aquest mitjà per arribar a audiències locals i internacionals.

Els podcasts van ser la gènesi i la columna vertebral de Ràdio Ciutat de Tarragona, definint la seva identitat sonora i consolidant el nostre compromís amb la proximitat. Des del primer dia que vam publicar continguts a través de diverses plataformes com la web, l’aplicació, les xarxes socials i distribuïdors de podcasts, hem establert un lligam sòlid amb la nostra audiència, oferint contingut local sense fronteres.

Continguts de Proximitat: Més Enllà de les Fronteres Geogràfiques

Fem podcasts de proximitat. Sense més. Sense cap pretensió, entenent que la nostra ciutat, els barris i els nostres carrers estan plens d’històries, de bones històries. Aquest enfocament es tradueix en la creació de programes que exploren la riquesa cultural, social i artística de Tarragona i els seus voltants. Ens hem convertit en un testimoni sonor de la vida local, capturant històries úniques i oferint una finestra a la diversitat d’experiències que defineixen la regió.

La proximitat no es limita a les fronteres geogràfiques, sinó que també s’estén a la connexió emocional entre els productors de contingut i la nostra audiència. Els nostres podcasts van més enllà de ser simplement programes de ràdio; són converses íntimes que construeixen ponts entre els creadors i els oients, fomentant un sentiment de pertinença i comunitat, i creant xarxa.

La Importància de la Diversitat de Veus

El nostre equip de professionals produeix un ventall de continguts informatius i programes que permeten a la nostra audiència estar al dia del que passa al nostre voltant. Però a més, fa cinc anys, Ràdio Ciutat de Tarragona va posar en marxa “Podcast City”, una plataforma inclusiva que permet a una àmplia gamma de persones compartir les seves històries i perspectives. Des de les entitats fins als comunicadors amateurs, els podcasts es converteixen en un espai on cada veu compta i cada història és valuosa.

**Impacte

Durador: De la Proximitat a la Globalitat**

El llegat de Ràdio Ciutat de Tarragona i el seu enfocament en continguts de proximitat no només ha reforçat els llaços dins de la comunitat local, sinó que també ha deixat una empremta duradora en el panorama del podcasting a altres nivells. L’autenticitat i la dedicació a les narratives locals han demostrat que, en un món cada vegada més connectat digitalment, la veritable ressonància prové de l’autenticitat i la proximitat.

En un món digital, els continguts transmèdia de proximitat segueix sent l’ingredient essencial que fa que la ràdio sigui veritablement especial.

Feliç Dia Mundial del Podcast!

PUBLICITAT