#CarrerMajor: Especial Tarraco Romana

Monogràfic transmedia de l’especial del programa #CarrerMajor des del Circ Romà de Tarragona per oferir un especial amb que viatjarem per conèixer com estava organitzada socialment i políticament la ciutat en època romana, com es divertien i s’entretenien els antics tarragonins/es, i com era el comerç i gastronomia del moment, entre d’altres. Ràdio Ciutat de Tarragona i les ràdios de La Xarxa al Camp de Tarragona fan un salt a la Tarraco Romana amb aquest especial.
Amb el suport de la Regidoria de Patrimoni de l’Ajuntament de Tarragona.
Divendres 16 de desembre de 2022.


L’estructura social i política

La societat i política de la Tarragona romana

PUBLICITAT

Una de les bases per conèixer com era i es comportava la societat de la Tarraco Romana és saber quina era la seva estructura política i el seu funcionament social. Ho vam conèixer amb Joan Olivella, historiador i guia d’Itinere, i amb Diana Gorostidi Pi, Professora Agregada de Llatí i Epigrafia Romana de la URV. També amb Cinta Bellmunt, escriptora i periodista, que va coordinar els actes de celebració de la declaració de Tarraco 20 anys Patrimoni Mundial.

(Mira-ho i escolta-ho)


La importància del Fòrum

El Fòrum colonial i provincial

Ens vam desplaçar fins al Fòrum Provincial, situat a la Plaça del Fòrum, per parlar amb Óscar Martín, membre de la Societat Arqueològica de Tarragona, sobre l’ús social i polític d’aquest espai.

(Mira-ho i escolta-ho)


L’amfiteatre de Tarraco

L’Amfiteatre romà

També vam visitar l’Amfiteatre romà de Tarraco per viure una recreació d’una lluita entre Gladiadors. A més, vam poder parlar amb Clemente Manero, gladiador de Gesta Gladiatora.

(Mira-ho i escolta-ho)


Patrimoni, comerç i mercat

Mercats i gastronomia

Vam parlar i debatre sobre la importància del patrimoni a la ciutat, amb Hermán Pinedo, conseller de Patrimoni de l’Ajuntament. També vam aprendre del começ i mercats de l’època amb Mohamed Quach, xef de El Terrat.

(Mira-ho i escolta-ho)


El teatre de Tarraco

El Teatre romà

Vam aprofitar el programa per conèixer una mica més el Teatre romà de Tarraco. Ho vam fer amb Josep Anton Renolà, conservador de col·leccions, recerca i arqueologia del MNAT.

(Mira-ho i escolta-ho)


Una infraestructura clau

El Pont del Diable, l’aqüeducte romà de Tarraco

Vam fer una visita al Pont del Diable per conèixer més sobre la simbòlica infraestructura. Ho vam fer de la mà de Jordi López, investigador de l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica, qui ens va explicar el seu ús i importància per abastir d’aigua a la ciutat.

(Mira-ho i escolta-ho)


La diversió

L’oci i l’entreteniment a l’antiga Tarraco

Com es divertien a l’antiga Tarraco? Amfiteatre, circ, teatre... I l’oci de la classe mitjana-baixa? En vam parlar amb Cris Salom, director del Museu d’Història de Tarragona, i amb Josep Maria Toldrà, professor d’Arquitectura de la URV. També  amb Jan Gonzalo, professor de comunicació de la URV, i Mercedes Tubilla, directora Grup Thaleia.

(Mira-ho i escolta-ho)


El circ de Tarraco

El circ romà

També vam passejar pel Circ Romà i vam conversar amb Ana Abio, coordinadora general del grup de recreació virtual Imageen sobre el Circ Romà.

(Mira-ho i escolta-ho)


Darrere les càmeres

El Making-Of de l’especial #TarracoRomana des del Circ romà

Què hi ha darrere les càmeres i els micros en un especial transmèdia? Com s’organitza, es prepara, es munta i s’emet? Com ho vivim? Tot, ho pots veure en el Making-Of que hem preparat de l’especial.

(Mira-ho)Magazine de tarda amb la participació de vuit ràdios del Camp de Tarragona. De dilluns a divendres, de 16h a 19h. En directe a Ràdio Ciutat de Tarragona, Altafulla Ràdio, Ràdio Montblanc, Ràdio La Selva, Ona La Torre, LaNOVA Ràdio, Ràdio Hospitalet de l’Infant i Baix Camp Ràdio.

PUBLICITAT