Especial: 400 anys de “La Concòrdia” a Montbrió

Montbrió del Camp i Cambrils van viure un moment decisiu l’any 1622 en que van decidir de manera acordada seguir camins per separat. Aquest 2022 es commemora de manera especial ja que es compleixen 400 anys d’aquella concòrdia, i ho hem volgut recollir amb un programa especial de #CarrerMajor capitanejat per BXC Ràdio i Ràdio Ciutat de Tarragona.


Programa complet

Especial #CarrerMajor 400 anys de Concòrdia Montbrió i Cambrils

PUBLICITAT

A l’especial de #CarrerMajor de les ràdios de La Xarxa al Camp de Tarragona, hem estat en directe de 16 h a 19 h des de la Plaça de la Vila de Montbrió del Camp amb l’especial sobre els 400 anys de la Concòrdia entre Cambrils i Montbrió (1622 – 2022) amb un seguit de continguts, convidats i connexions per conèixer i apropar-nos millor a aquesta fita significativa. (Recupera-ho)


Una fita històrica

400 anys des de l’acord per seguir camins per separat

Hem parlat amb Carmina Blay, alcaldesa de l’Ajuntament de Montbrió del Camp sobre la importància i celebració d’aquesta fita. Jaume Borràs, ens ha donat a conèixer el Llibre de la Concòrdia 1622 del que és co-autor, i hem connectat amb la Pedrafita on hem parlat amb Josep Farré, primer alcalde de la democràcia a l’Ajuntament de Montbrió del Camp. (Escolta-ho)


Àmbit educatiu

La Concòrdia de Montbrió i Cambrils, impartit a les escoles

Com es treballa i es dóna a conèixer els 400 anys de Concòrdia entre Montbrió i Cambrils, a les escoles? A l’especial de #CarrerMajor d’aquest divendres, ho hem descobert amb Jose Luis Matilla, regidor d’Ensenyament de l’Ajuntament de Montbrió.(Escolta-ho)


Fonts documentals

Els arxius i documents, testimoni de la Concòrdia

Hem connectat amb la Casa de la Vila on hem parlat amb Carme Puyol, historiadora i arxivera de Montbrió del Camp i hem recollit la visió cambrilenca dels fets amb l’arxiver Pedro Otiña i l’historiador Manel Tarés… (Recupera-ho)


Noves tecnologies

Un mapping especial per repassar la història

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Donec facilisis sem dui, ut auctor magna aliquam id. Sed tincidunt mauris et diam auctor, eget mollis leo maximus… (Recupera-ho)


El mapping

No et perdis el mapping!

A l’especial de #CarrerMajor us hem oferit també en directe el video – mapping dels 400 anys de la Concòrdia entre Montbrió del Camp i Cambrils. (Recupera-ho)


Carrer Major: Magazine de tarda amb la participació de vuit ràdios del Camp de Tarragona. De dilluns a divendres, de 16h a 19h. En directe a Ràdio Ciutat de Tarragona, Altafulla Ràdio, Ràdio Montblanc, Ràdio La Selva, Ona La Torre, LaNOVA Ràdio, Ràdio Hospitalet de l’Infant i Baix Camp Ràdio.

PUBLICITAT