#LaVuelta2023: Especial La Vuelta Ciclista a Tarragona

Programa especial de La Vuelta Ciclista que clourà la seva quarta etapa a Tarragona. Un esdeveniment esportiu de primer nivell que comptarà amb els millors esportistes del món del ciclisme i que recorreran la quarta etapa de La Vuelta el proper 29 d’agost en un recorregut entre Andorra i Tarragona amb un total de 185 quilòmetres i faran la seva arribada a la Diputació de Tarragona.


La Vuelta a Tarragona

L’impacte de La Vuelta a la ciutat de Tarragona

PUBLICITAT

Un esdeveniment com La Vuelta pot tenir un impacte molt gran en les ciutats on passa i que recorre. És per això que Tarragona s’ha posat de gal·la per la seva arribada.

Per saber-ne el seu impacte a la ciutat hem volgut entrevistar dos consellers de l’Ajuntament de Tarragona. Berni Álvarez, conseller d’esports, i Montse Adan, consellera de turisme.

(Escolta-ho)


La passió ciclista de les botigues de Tarragona

Com treballen els comerços ciclistes de Tarragona?

Coneixem com es desenvolupa la passió ciclista a la ciutat de Tarragona. Ho fem amb una botiga de proximitat com és Biking Point, que treballa amb la venda de bicicletes a la ciutat i el manteniment de les mateixes. Expliquem com desenvolupen la tasca aquests establiment en la línia d’aquest turisme esportiu.

També coneixerem com treballen, quines són les bicis més escollides i quina està en tendència. Ho farem de la mà de Josep Maria Aznar, botiguer del comerç Biking Point qui ens ha desvetllat la seva tasca a dies de l’arribada de La Vuelta.

(Escolta-ho)


Nutrició i fisioteràpia

La preparació física a un equip professional com Bora-Hansgrohe

Els cossos dels atletes, com els que competeixen a la Vuelta, tenen una preparació prèvia molt treballada. Però també estan sotmesos a una gran pressió i la funció dels fisioterapeutes per ajudar-los a mantenir un nivell i aconseguir fer l’esforç al moment clau requereix d’una ajuda externa moltes vegades invisibilitzada.

Ens endinsem al món del ciclisme professional amb un preparador físic de nivell que és també assesor de l’equip Bora-Hansgrohe del UCI WorldTour. Es tracta de Jofre Prunera, preparador físic i també antic membre de l’equip assesor UAE Emirates.

(Escolta-ho)


Una Vuelta convertida en oportunitat

La Vuelta, una porta de Tarragona al món

L’impacte de La Vuelta arribarà a milions de persones i l’etapa serà vista arreu del món. El final d’etapa picat, en pujada, i a l’sprint per guanyar l’etapa serà un dels grans al·licients d’un moment preciós per mostrar Tarragona al món. El patrimoni, les vistes a la platja i el centre històric de la ciutat mostraran una imatge atractiva per convèncer el turisme de visitar la ciutat.

Per saber més sobre aquesta aposta per l’esport i pel turisme, parlem amb Carles Brull, president del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona.

(Escolta-ho)


Els clubs ciclistes de la demarcació

La tasca dels Clubs Ciclistes Campclar i Xavi Tondo

Passem del ciclisme professional al més local. La tasca dels clubs ciclistes de la ciutat és incansable i més amb l’arribada d’un esdeveniment tant especial per a ells com La Vuelta.

Volíem saber com ho viuen dins un club territorial i sobretot posar en valor la seva tasca a nivell local i nacional, movent-se entre alguns dels equips més importants de Tarragona i Catalunya, així com la seva tasca social.

Molts dels grans atletes i llegendes del món de l’esport sorgeixen dels equips i clubs locals. No és una excepció ni en el ciclisme ni a Tarragona. Per això parlem amb Joan Domènech, del Club Ciclista Campclar, i Emma Volpini, president del Club Ciclista Xavi Tondo de Valls.

(Escolta-ho)


Miquel Àngel Iglesias

La història d’un ciclista rècord d’Espanya

Miquel Angel Iglesias té un rècord d’Espanya, que ara per ara ningú pot batre. És el ciclista que ha guanyat en més ocasions, i de manera consecutiva, la classificació de metes volants a La Vuelta. Ho va fer en cinc ocasions entre l’any 1987 i el 1991.

(Escolta-ho)Un programa especial de La Vuelta a Espanya 2023 que compta amb el suport de Tarragona Turisme i Ràdio Ciutat de Tarragona.

PUBLICITAT