#CorsiniTGN | Per la Mona triomfen les figuretes tarragonines com la nova Cucafera de xocolata

Josep González, pastisser artesà dels de tota la vida i amb llarga trajectòria familiar, ens rep a la Pastisseria Conde on entre les figuretes de xocolata s’aposta per elements purament tarragonins. En aquest sentit enguany s’estrena en format pla la xocolatina de la Cucafera Tarragona, la primera d’elles venuda als 10 minuts d’estar a l’aparador.

PUBLICITAT

Entrevista completa:

També tenen els castellers i enguany s’aposta pel Tàrracus. I es que la pastisseria tarragonina aposta defensa el producte local, artesanal i el comerç de proximitat. Per aquest motiu Gpnzález ens explica que l’allau dels productes industrials acaben afectant a la salut i perjudicant els forns de tota la vida.

En aquest sentit, el també vicepresident del Gremi de pastissers artesans de Tarragona, no sap què passarà amb la clientela de molts companys que han hagut de tancar, tot i que la previsió de venda per aquest 2018 és d’unes 30 mil mones a tota la demarcació donat que el passat any també va haver-hi un augment.

La bona mona artesana és un bescuit natural enriquit amb ous, sucre, farina, res de polvos ni preparats, cal preparar la “yema”, mantega, la melmelada o crema per dins i xocolata. Les mides s’han anat reduint en les vendes i encàrrecs, i les que més s’en venen són les de 3 quarts de kilo donat que també avui dia hi ha gran allau de venda de figuretes de xocolata, i tot suma en el preu final.

PUBLICITAT