Un estudi científic explicarà perquè desapareix el peix blau

L’aturada biològica del peix blau s’acaba i dilluns a la mitjanit els pescadors tornen a l’activitat. Ho faran amb la meitat d’embarcacions que quan va començar la veda. La forta crisi que fa anys que pateix el sector ha obligat a desmantellar sis barques. Les sis restants confien que les captures remuntin i siguin millors que les de la fatídica campanya de l’any passat.

PUBLICITAT

L’any 2017 es va tancar amb unes xifres de captures de sardina i seitó negativament històriques. Per això, els pescadors tenen l’esperança que l’aturada millori l’estat d’aquestes espècies. El perquè de la seva desaparició és encara una incògnita però el sector té les seves pròpies conclusions.

La resposta la podria donar un estudi científic, que s’ha presentat aquest dissabte, i que analitzarà la situació de les poblacions de peix blau de tot el litoral mediterrani occidental. El director general de Pesca, Sergi Tudela, apunta que servirà tant per saber quina és la situació de la sardina i el seitó, com per establir una sèrie de mesures per la seva recuperació.

L’objectiu final és que s’acabi configurant un pla de cogestió que abasti des del golf de Lleó fins al mar Menor. L’estudi estarà liderat per l’Institut de Ciències del Mar i l’Institut Espanyol d’Oceanografia, amb el finançament de la Comissió Europea, i amb el suport de la Direcció General de Pesca i Afers Marítims de la Generalitat.

PUBLICITAT