Tarragona Daily | Una de sostenibilitat i una de Hard Rock

L’AEQT vol crear un centre per liderar la descarbonitzacio a Catalunya

L’associació d’empreses químiques de Tarragona vol crear un centre de descarbonització per liderar aquest projecte a Catalunya des del territori. Així ho ha anunciat el president de l’AEQT, Ignasi Cañagueral, qui detalla que  seria un equipament publicoprivat centrat en el desplegament de tecnologies verdes per implementar-les en la indústria catalana. Cañagueral assegura que compten amb la predisposició del Govern de la Generalitat i les alcaldies dels municipis del Camp de Tarragona. Més enllà de l’àmbit d’investigació, Cañagueral afirma que “aquest serà un centre per donar respostes pràctiques”.

hard rock

Aturem Hard Rock confia en la inviabilitat del projecte tot i l’acord dels pressupostos

PUBLICITAT

La noticia destacada d’aquesta setmana es que ja s’han aprovat els pressupostos i aquests fan tirar endavant el Hard Rock.Una noticia que ha ha generat reaccions com les de la plataforma Aturem Hard Rock, que asseguren quedar estupefactes davant l’anunci.  La plataforma ha anunciat que seguiran lluitant, tan social com legalment, per impedir el projecte.

Els lletrats d’administració de justícia es concentren i diuen prou

Una trentena de lletrats d’administració de justícia s’han concentrat aquest dimecres 1 de febrer, davant de la Subdelegació del Govern de Tarragona per exigir que s’actualitzin els seus sous al volum de feina i a les noves atribucions que tenen. 

A la província de Tarragona, asseguren que més del 50% de la plantilla està seguint la vaga indefinida que just ha fet una setmana i calculen, que només a la ciutat de Tarragona ja s’han vist obligats a aturar 30 casos en la darrera setmana.

El Port inicia la regeneració de biodiversitat als seus molls

Després dels bons resultats obtinguts amb els biòtops instal·lats a la platja del Miracle el 2021, el Port de Tarragona engega un nou projecte per recuperar la biodiversitat amb vuit noves estructures a l’interior del Port. Aquests s’han col·locat als molls d’Andalusia, Castella i al Moll de Costa i són dins d’un projecte de tres anys on es monotonitzarà el procés i es poden augmentar el nombre d’estructures. A més de regenerar les espècies autòctones com la posidònia o diversos cefalòpodes aquesta iniciativa ha de permetre mitigar les emissions de CO₂ i els efectes dels temporals. Saül Garreta, president del Port, explica com l’objectiu final és “recuperar l’anella blava de la costa tarragonina” i el projecte “es podria ampliar a la costa des de Torredembarra a la Pineda”.

PUBLICITAT