#EsprementlAny: Terrabastall polític

El final del 2020 ja feia preveure que el curs polític seria mogut a Tarragona. Els pressupostos s’aprovaven sobre la campana, gairebé durant les festes de Nadal, el 29 de desembre, en un ple extraordinari. Aquell dia érem poc conscients de tot allò que podia passar durant el curs 2021. El Conseller de Serveis Generals, Jordi Fortuny, celebrava l’aprovació d’aquests comptes.

PUBLICITAT

El fred de l’hivern anava fent el seu curs i durant el mes de febrer ja es parlava d’una possible ampliació de Govern. Bé, qui diu parlar, diu desavinences envers el tema.

Mentre Carla Aguilar, portaveu d‘En Comú Podem Tarragona, i en aquell moment sòcia de Govern, descartava aquesta ampliació, els membres d’ERC i Consellers del Govern com Manel Castaño, asseguraven que només faltava el vistiplau dels comuns.

Entre unes paraules i unes altres només havien passat 20 dies, i ningú sabia com acabaria aquesta història que fins al moment, era d’amor.

A tot això Ciutadans es dinamitava. El seu, fins en aquell moment, portaveu, Rubén Viñuales havia deixat el partit al desembre i a finals de gener s’afiliava al PSC. Això precipitava les baixes dels Consellers Sònia Orts i José Luís Calderón, que passaven a ser Consellers no adscrits. I Laia Estrada, Consellera de la CUP, sortia de l’Ajuntament per entrar al Parlament de Catalunya, el seu lloc passava a ocupar-lo Inés Solé.

Els mesos anaven passant. Semblava que l’ampliació era immediata, però ningú s’esperava allò que acabaria passant el maig, després d’aquestes declaracions de l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà.

L’abril ja havia donat senyals que alguna cosa no anava bé. De fet, els portaveus d’En Comú Podem a Barcelona, David Cid, demanava no ser moneda de canvi.

Els retrets i els missatges a banda i banda anaven succeint. I mentre uns no volien ampliar el Govern, els altres deien que es faria de manera de forma immediata.

Però En Comú Podem Tarragona tancava totalment la porta a què Junts per Tarragona entrés al Govern. El seu portaveu, Dídac Nadal, lamentava aquest veto, però assegurava que seguirien donant suport des de fora.

En aquest moment s’obria la porta a negociar que la CUP entrés, però els nervis i la paciència d’ERC s’anaven esgotant i tot es precipitava a principis de juny. ERC decidia que la CUP i Junts per Tarragona entraven al Govern, i davant això En Comú Podem Tarragona sortia, bé sortia Carla Aguilar, perquè Hermán Pinedo decidia continuar amb els seus càrrecs, i dins el Govern. Eva Miguel, Consellera de la CUP ho valorava.

Els problemes a partir d’aquí no han parat. El Govern està en minoria i necessita el suport d’altres partits per tirar endavant totes aquelles coses que vol. A hores d’ara hi ha la incògnita sobre si es podrà o no aprovar el pressupost municipal. I sobre l’ambient s’olora una moció de confiança que faria trontollar a tot l’equip de Govern actual.

PUBLICITAT