137,58 MEUR, el pressupost de la URV per al 2024

La URV presenta un pressupost de 137,58 milions d’euros per al 2024. És un lleuger increment de l’1,75% respecte als comptes actuals, que ascendeix a 8,37% si no es tenen en compte les partides finalistes – les que financen projectes de recerca a través de convocatòries competitives o específiques -. La despesa incrementarà, però es compensa amb la consolidació del finançament addicional de Recerca i Universitats, l’augment dels ingressos de matrícula i dels ingressos financers. També contribueix l’estalvi d’energia previst. En aquest sentit, es continuarà invertint per millorar infraestructures i generar energia, passant dels 845.000 euros destinats enguany, als 3 milions d’euros que s’hi destinaran l’any que ve.

PUBLICITAT

El pressupost 2024 de la URV és “continuista”, amb l’increment previst de les despeses en infraestructures i recursos informàtics (per l’augment de l’IPC) i el cost d’alguns contractes. La despesa de gas i electricitat es manté i augmenta un 3% la retribució del personal, tot i que el creixement vegetatiu de la plantilla és inferior a altres anys perquè hi ha un elevat nombre de jubilacions de docents i investigadors.

Recerca i Universitats cobreix part d’aquest creixement vegetatiu i les dotacions addicionals per cobrir el relleu generacional, així com les noves places de la seu de Vilafranca del Penedès i l’increment del cost de l’energia. L’aportació de la Generalitat puja un 8,38%, però els comptes de 2024 preveuen un augment important dels ingressos financers per la pujada dels tipus d’interès i pels ingressos per matrícula de grau i màster, que enguany han estat un 2,04% superior als de 2023. Pel que fa als ingressos finalistes, cauen per l’acabament del programa Next Generation.

PUBLICITAT