‘Cap butaca buida’, una iniciativa teatral pionera que apunta a èxit rotund

Aquest dissabte, 16 de març, serà un dia molt especial pel teatre català. Tindrà lloc la primera jornada del ‘Cap butaca buida’, una proposta impulsada per ADETCA (l’associació d’empreses de teatre de Catalunya) amb l’objectiu d’unir el màxim de teatres del país i omplir-los al màxim en un mateix dia. Pocs dies abans de la data assenyalada s’han venut 40.000 entrades de les 60.000 que s’han posat a la venda arreu de la comunitat, una dada de rècord absolut que ja converteix la campanya en tot un èxit abans que s’hagi celebrat.

PUBLICITAT

Els organitzadors han optat pel 16 de març per la seva proximitat amb el Dia Mundial del Teatre (27 de març) i amb l’objectiu de convertir-lo en un “Dia Nacional del Teatre”, similar al que significa Sant Jordi pel món dels llibres. Joan Negrié, director de la Sala Trono de Tarragona, forma part d’ADETCA i és un dels impulsors del “Cap butaca buida”, i assegura, en declaracions al ‘Bon Dia Tarragona’ que aquesta proposta arriba per assentar-se.

Tot i ser una iniciativa que uneix tots els teatres catalans, tant privats com alguns públics, cadascun oferirà la proposta que vulgui. A Tarragona, la Trono oferirà l’obra “El gegant del pi”, amb Pau Vinyals, al Teatre Metropol.

Precisament sobre la Trono i la seva realitat n’ha parlat Negrié, que assegura que la darrera temporada està sent molt positiva i afirma que estan notant “el suport de Tarragona”, que “a nivell de públic passa per un moment molt xulo”. De cara a la pròxima temporada, la 2024/25, Negrié assegura que tot apunta que la Trono la viurà a “El Magatzem”.

L’ENTREVISTA COMPLETA AMB JOAN NEGRIÉ AL ‘BON DIA TARRAGONA’

PUBLICITAT