El càncer de pulmó i la “segona pandèmia”

Aquest dimecres és el dia contra el càncer de pulmó, el càncer amb major mortalitat en homes i el segon en dones durant l’any 2020. En els darrers anys preocupa l’augment d’aquest diagnòstic en dones, ja que fa deu anys era la dècima causa i ara és la tercera, xifra que “s’espera que continuï pujant”. Aquest fet ve donat perquè el tabaquisme, causant del 80% dels casos, és cada cop més freqüent en les dones.

cancer de pulmó st joan Reus
Pla mitjà de diversos professionals sanitaris fent una colonoscòpia preventiva dins del programa de detecció precoç del càncer de còlon. Imatge del 2 de juny del 2021 (horitzontal)
PUBLICITAT

Durant el 2020 al Camp de Tarragona van arribar entre un 5% i un 10% menys de pacients de càncer de pulmó. El doctor Sergio Peralta, oncòleg mèdic de l’Hospital Sant Joan de Reus, explica que “això ha produït un augment dels casos l’any 2021 i en situacions més avançades“. Peralta manifesta que “aquest fenomen generarà una segona pandèmia oncològica“.

El doctor remarca “la importància de la prevenció per acabar amb aquesta problemàtica“. En aquest sentit el doctor remarca que “haurien d’existir més campanyes públiques per evitar el tabaquisme“.

Peralta anima a la gent a “acudir als ambulatoris per trobar tractaments a la gent que vulgui deixar de fumar”.

PUBLICITAT