El trentram, una oportunitat per recuperar connexions

La Generalitat de Catalunya, després de les diverses queixes, ha decidit ampliar el termini d’informació pública del projecte trentram fins al 7 de maig.

Plànol tren tram final
PUBLICITAT

En aquest sentit la Plataforma per a la promoció del Transport Públic i la Plataforma en Defensa del Ferrocarril s’han mostrat favorables al projecte del trentram. Creuen que una oportunitat que s’ha d’aprofitar perquè permet recuperar la connectivitat entre Salou i Cambrils, i millorar el transport públic que “falta fa”. Daniel Pi, portaveu de la Plataforma en Defensa del Ferrocarril, ha assegurat que té avantatges.

Les dues entitats veuen imprescindible poder tirar endavant la fase 1, per després desenvolupar les altres dues. La connexió entre Reus i Tarragona no es faria fins a la fase dos o tres.

Tot i això presenten una sèrie d’al·legacions al projecte, ja que volen limitar la fase 1 a fins a Vila-seca estació i fins a Cambrils estació. Després volen que sigui el màxim possible amb via doble, perquè la intenció és que les freqüències siguin de deu minuts, l’ample creuen que ha de ser estàndard i la connexió amb Tarragona no ha de ser pel Corredor del Mediterrani.

PUBLICITAT