En quina situació es troben les colònies de gats a Tarragona?

Actualment, a la ciutat de Tarragona té autoritzades 45 colònies de gats per l’Ajuntament de Tarragona. Fins a dia d’avui, s’han esterilitzat 81 felins i a finals de gener s’havien destinat 5.000 euros de pressupost municipal de 15.000 pel control dels animals.

Foto: Tarraco Gats
PUBLICITAT

A principis de febrer, el Servei de Protecció de la Natura de la Guàrdia Civil de Tarragona va començar la investigació sobre morts intencionades de gats a l’Ermita de la Dolorosa del Parc Riuclar de Tarragona. Els fets van ocórrerel passat 5 de febrer. La membre de l’Associació GAIA Tarragona, Meritxell Salomó, explica que cal divulgar la tasca de preservació i cura dels gats a Tarragona.

De moment, els gats consten de 10 torbes d’acer on s’hi ha instal·lat un refugi de fusta i 2 casetes de plàstic. Un entorn en què des de l’Associació GAIA Tarragona treballen des de fa mesos amb el consistori però que asseguren que cal controlar-ne més de les que es tenen localitzades.

És per això que les colònies de gats han sigut un tema central a debat i de preocupació social a la ciutat de Tarragona. Malauradament, la caça de gats al carrer continua sent una pràctica comuna no per captures, però si per enverinaments.

Amb el darrer cas intencionat d’assesinat amb trampes als animals, s’obre el debat de com han de conviure les colònies de gats amb la població a Tarragona.

PUBLICITAT