Les obres del tramvia del Camp de Tarragona s’iniciaran el 2023

Acceptades les al·legacions que diversos alcaldes del territori van presentar pel futur projecte del tren tramvia que ha d’unir diversos municipis del Camp de Tarragona. Recordem que les principals demandes eren que l’ample de via fos internacional, i que anés per un traçat independent al d’ADIF, entre altres coses. I així es farà, segons ha informat aquest dilluns el secretari general del Departament de Territori, Ricard Font.

PUBLICITAT

A més les catenàries també s’instal·laran només en sòls interurbans i la zona de tallers anirà a Vila-seca. La licitació de les obres de la fase 1 es farà aquest mateix 2022, i està previst que comencin el 2023, i tindrà un cost de 150 milions d’euros. En aquesta fase s’ha d’unir Cambrils i Vila-seca, que posteriorment s’enllaçaran amb Reus i Tarragona. L’alcalde de la ciutat, Pau Ricomà, ha valorat molt positivament tot això i ha dit que “és molt important que es compleixin els terminis”.

Una altra de les demandes era que la segona i tercera fase, per unir tots els municipis, es fessin de forma ràpida, i això també s’ha contemplat. Aquest estiu ja s’estarà fent l’estudi, i cap al 2024 s’espera que tot plegat sigui una realitat. 

Per la seva banda el portaveu de la Plataforma en Defensa del Tranport Públic, Daniel Pi, ha celebrat aquest anunci tot i considerar que es podria anar més de pressa. 

Cal destacar que encara no hi ha definit el traçat que ha d’unir Reus i Tarragona, però els alcaldes aposten que sigui a través de l’N-340.

PUBLICITAT