La ciutat de la justícia, finalment, anirà al voltant de Joan XXIII

Gir de guió. Després de setmanes i especulacions sobre si la futura ciutat de la justícia de Tarragona aniria a la Tabacalera, finalment no serà així. Ho ha anunciat la Consellera de Justícia de la Generalitat de Catalunya, Lourdes Ciuró. 

PUBLICITAT

Així doncs el Fòrum de la Justícia anirà al voltant de Joan XXIII al costat de la Guàrdia Urbana i a tocar del futur centre obert. Ciuró ha explicat que aquesta era l’opció més ràpida i viable, ja que els permet tenir el projecte acabat aquest 2022, a mitjans del 2023 fer la licitació de les obres que començarien a la tardor del 2023 i acabarien, si tot anés al seu temps, l’any 2026.

S’instal·larà en uns terrenys que ja són de la Generalitat i on fa anys ja es va posar una primera pedra. Volen fer un edifici de 32.000 metres quadrats i que tindrà un cost de 70 milions d’euros.

L’alcalde de la ciutat, Pau Ricomà, ho ha valorat molt positivament.

Segons han explicat si s’hagués volgut fer a la Tabacalera per la tramitació de les obres més la realització del pla d’infraestructures i la licitació haguessin tardat mínim tres anys a començar-ho tot, per això s’ha descartat l’opció.

Celeritat per sobre de la ubicació

Des del Col·legi d’Advocats de Tarragona no veuen malament la ubicació. Estela Martín, Degana de l’ICAT, explica que la seva proposta era la Tabacalera perquè consideraven que era on es podia tirar endavant de forma més ràpida, però creu que l’important és que es pugui tirar ja endavant aquesta instal·lació. 

La degana assegura que és rellevant aquesta ciutat de la justícia per unificar i facilitar la feina als treballadors i també a les persones que necessiten els seus serveis. 

PUBLICITAT