La Part Alta té un pla especial de seguretat per garantir la convivència

Els fets delictius a Tarragona han disminuït un 22% aquest 2021 respecte al 2019. Tot i això, s’ha de tenir en compte que durant tot l’any va haver-hi diverses restriccions, i l’aplicació del toc de queda va estar present fins entrat l’estiu. Això ha ajudat a aquesta disminució.

PUBLICITAT

Des de l’Ajuntament de Tarragona consideren que el Pla Integral de Districtes que van aplicar ha funcionat, i ha millorat els nivells de seguretat, així com ha expressat la Consellera de Seguretat, Cristina Guzmán. Els delictes que més han baixat són els patrimonials, els robatoris en domicilis i els robatoris violents.

S’ha notat un creixement, en un 48% de les infraccions de convivència. Per aquest motiu els dijous, divendres i dissabtes s’ha activat un dispositiu especial a la Part Alta, per evitar les problemàtiques derivades de l’aixecament del toc de queda. En aquest sentit, han reconegut que la reobertura de l’oci nocturn ha sigut favorable, així ho ha explicat Enrique Fernández, cap de la Guàrdia Urbana.

Cal destacar que hi ha hagut 1140 denúncies relacionades amb l’obligatorietat de circular a 30 quilòmetres per hora, i els patinets. Amb aquests últims s’han produït 63 accidents que han provocat 7 ferits greus. Finalment, s’han posat 8 denúncies per no portar casc.

Les càmeres de videovigilància, una eina útil

Els cossos policials han defensat que les càmeres de videovigilància són una eina útil per poder resoldre delictes. A hores d’ara estan pendents de l’adjudicació per posar les càmeres a la zona de Llevant, i també ja han localitzat els 25 punts on han d’anar les de la Part Alta. Així com va avançar Ràdio Ciutat de Tarragona esperen que aquestes estiguin col·locades abans de finals d’any. 

PUBLICITAT