La vacunació és important perquè els castells siguin segurs

Després de la prova pilot que es va fer a Tarragona durant Santa Tecla per fer actuacions castelleres, les autoritats sanitàries responsables, asseguren que és adequat i important que els castellers i les castelleres de les colles estiguin vacunats, portin mascareta i es dugui a terme la higiene per tirar endavant l’activitat. De tots els testos que es van fer aquells dies als integrants de les colles, i al seu voltant no va haver-hi cap positiu, per tant el resultat és molt bo. 

PUBLICITAT

La Doctora Flores, epidemiòloga i la responsable de l’estudi, assegura que el missatge és el de vacunar-se tot i que no poden obligar a ningú, però volen que sigui un missatge que es quedi. Sobre si s’ha de demanar el passaport Covid-19 o no per fer l’activitat el Director de l’Hospital Santa Tecla, Xavier Oliach, ha comentat que les colles són les interessades que hi hagi segureta.

Per tant no veuen amb mals ulls aquesta mesura, encara que la Coordinadora hagi avisat que no es pot exigir a cap membre. Tot i això la Consellera de Cultura, Inés Solé, ha deixat molt clar que cada colla té llibertat i autonomia per prendre les seves decisions. 

PUBLICITAT