L’Ajuntament presenta un pressupost de “reactivació”

Després de diversos dies i d’estar pendents dels diners que havien de venir de l’Estat Espanyol l’Ajuntament de Tarragona ha presentat, finalment, el pressupost per al 2021.

PUBLICITAT

El Conseller d’Economia, Jordi Fortuny, ha volgut deixar molt clar que els comptes estan pensats perquè siguin una “eina de reactivació econòmica per al 2021″. També ha explicat que estan marcats per la COVID-19, i per la disminució de la recaptació, però tot i això “puja un 35% en ingressos en comparació als d’aquest any i se situa en els 17 milions d’euros“. Des de l’Ajuntament han assegurat que “són uns pressupostos reals”.

Fortuny ha reconegut que hi ha una baixada econòmica important, per la pandèmia, i que el pressupost passa dels 165 milions d’euros de l’any passat a 163. Tot i això ha defensat que l’aprovació per part d’ERC del pressupost general de l’Estat han permès recuperar una subvenció de dos milions d’euros, i per tant que la baixada no hagi sigut tan gran.

Des del consistori han volgut treure pit de portar a terme “polítiques keynesianes” amb aquests comptes, i han assegurat que les inversions que depenen de la venda del patrimoni ja tenen comprador. Amb tot plegat esperen que es pugui aprovar al plenari de la darrera setmana de l’any.

PUBLICITAT