Qui són els rei i reina del carnaval?

Francina Pons i Rafael Lluis, jubilats i membres de la Colla la Bòta, no esperaven acabar sent la Reina Concubina i el Rei Carnestoltes del Carnaval de Tarragona 2022. I és que aquesta situació ha sigut un cop d’estat en tota regla, els guanyadors Colours Fantasy i Disc 45 han donat pas als últims classificats i conformaran el séquit reial.

rei i reina de Carnaval
PUBLICITAT

No és el primer cop que la sàtira regna, ja que fa temps Paco Madrid i Pili Garcia de Colla la Bota van ostentar el tron. I és que aquesta és una de les últimes formacions d’aquest tipus que queden a la ciutat, juntament amb La Murga i té només uns 35 membres.

Rafael Lluís havia estat membre d’una comparsa al seu barri i més endavant va formar part de la Víbria. Finalment, va acollir-se a la Colla la Bota on s’ha sentit molt a gust. El rei assegura “haver-se negat en un primer moment per pensar que no estaria a l’altura”.

Francina Pons fa dotze anys que pertany a la comparsa satírica. La Concubina afirma que, en un primer moment, “no es veia preparada per exercir aquest rol perquè normalment ho fan noies molt més joves”.

Així sàtira i ploma regnaran de la mà amb un vestit que combina l’essència del carnaval tarragoní i la de la comparsa invectiva. Precisament en l’última rua la comparsa s’havia disfressat de pollastres fent crítica de la ploma.

Agenda Reial

  • Dimecres 23: Presentació oficial del Rei Carnestoltes i la Reina Concubina a les 18 h a la plaça Corsini
  • Dijous 24: Venda de coca de lladrons i botifarra reial al matí i visita a les escoles durant la tarda. Durant la nit serahn presents al primer ball de màscares de la ciutat.
  • Divendres 25: Reial Farra dels Ninots per la part alta a partir de les 20:30 a la plaça de la Font. Acabarà amb una festa a la plaça Corsini fins a la matinada.
  • Dissabte 26: El rei i reina seran presents a la rua d’artessania que acabarà amb una verbena al Serrallo durant la nit.
  • Dilluns 28: Judici del rei Carnestoltes a les 20h al Teatre Magatzem. A les 21.30h al Teatre Tarragona el regnat serà present a la Gala Tarragona Drag.
PUBLICITAT