Quines colles assisteixen al Concurs de Castells?

Compte enrere pel Concurs de Castells que es celebrarà a Tarragona els propers 1 i 2 d’octubre i el 30 de setembre a Torredembarra. Una setmana després de la venda d’entrades i que s’exhaurien en poc més d’hora i mitja, la cursa per participar en el Concurs es troba en marxa per saber qui participarà i quines són les colles escollides com les millors per dur a terme les millors estructures.

PUBLICITAT

Pel que fa a les colles tarragonines, trobem a la Colla Jove de Tarragona en cinquena posició, els Xiquets de Tarragona ocupen la onzena plaça, on han puntuat al Pla de la Seu com a tercera millor diada.

Seguidament, la Colla Castellera de Sant Pere i Sant Pau, que ha avançat posicions fins la 14ena plaça i els Xiquets del Serrallo entrarien dins les 42 colles en la 37ena plaça, gràcies a la diada de Sant Pere del 2022 i la de Vila-seca. Així explicava els paràmetres que s’utilitzen per definir el rànquing, el president del jurat del Concurs de Castells, Pere Ferrando.

Així doncs, la Jove i els Xiquets de Tarragona serien les representants del Concurs per la diada de diumenge a la Tarraco Arena, i de fet, la Colla Castellera de Sant Pere i Sant Pau encara podria ser-hi a la cita de les 12 millors colles del rànquing.

Per l’actuació de dissabte, de la 14ena a la 32ena posició, encara tindrien possibilitats d’entrar els Nois de la Torre o els Castellers de Castelldefels. Ara mateix, en l’actuació de dissabte, entrarien la Colla Castellera de l’Alt Maresme i la Selva Marítima, la Colla de la Sagrada Família i els Castellers de Cornellà, que es troben en les darreres posicions del rànquing. Les actuacions del mes d’agost, podria atorgar la plaça als Nois de la Torre que ja actuaran a Torredembarra el 30 de setembre com a colla organitzadora.

En les primeres places, en aquests moments, qui lidera el rànquing actualitzat és la Colla Vella dels Xiquets de Valls, que puntuava en la diada de les Cultures, la quarta al seu marcador i que encara manté com a millors diades la de Santa Úrsula al 2019 i el diumenge de Santa Tecla del mateix any.

En segon lloc, es troben els Castellers de Vilafranca gràcies a la darrera actuació a la diada de les Neus de Vilanova i la Geltrú com a tercera millor diada, i la del Pla de la Seu de Tarragona com a quarta millor diada. La Joves de Valls ocupen la quarta posició on també ha sumat el seu 3de9 amb folre a la diada de Les Neus i la de Sant Joan d’aquest 2022.

Així doncs, les Colles que actuarien a hores d’ara al Concurs de Castells en la diada de diumenge a la TAP com a millors classificades. Un rànquing també marcat si. finalment els Minyons de Terrassa renuncien a participar-hi. Aquestes, provisionalment es tractarien de: la Colla Vella, els Verds, La Joves de Valls, La Jove de Tarragona, els Capgrossos de Mataró, els Castellers de Sants, els Moixiganguers d’Igualada, els Xiquets de Reus, els Castellers de Sabadell, els Xiquets de Tarragona, els Castellers de Barcelona i els Marrecs de Salt.

PUBLICITAT