Un carnaval sense disbauxa

Carnaval del 2020 va ser l’última festa popular que es va poder fer de forma massificada fins ara. Precisament aquest cap de setmana tindria lloc la disbauxa, les rues, els carrers s’omplirien de persones disfressades i ja coneixeríem la comparsa guanyadora de la Disfressa d’Or del 2021.

PUBLICITAT

La pandèmia ha fet que tot això no sigui possible i que el Carnaval se celebri molt diferent, amb molts actes en línia. Les comparses els sap greu no poder sortir i lluir tota la feina que preparen any a any, però també coincideixen que un any de descans no “els anirà malament”.

Els guanyadors de la Disfressa d’Or de la passada edició, Disc45, amb la disfressa “La llegenda del Siam” no tenen sensació d’haver-se perdut la festivitat, així com explica Daniel Baelo i Paula Garrido, membres de la comparsa.

Per la seva banda els guanyadors del certamen del 2019, Som i Serem, sota la temàtica Mekatilili, els sap greu no poder sortir ni disfressar-se aquest 2021, com comenta Mireia Samper.

El protagonisme aquests dies l’agafa especialment el Rei i la Reina del Carnaval. Enguany ho eren Andrea Hidalgo i Iván Luna, membres de Disc 45 i Colours Fantasy. Els dos volen que hi hagi una mica d’essència del Carnaval, encara que no se celebri com sempre.

Tarragona viurà un Carnaval diferent. Tot i això se celebrarà amb alguns actes, com emetent un documental dels 40 anys del carnaval entre altres coses. 

PUBLICITAT