Moren ofegats un menor i un home que intentava salvar-lo al Miracle

Dues persones han mort aquest migdia de dijous a Tarragona després d’haver de ser rescatades de l’interior del mar a la platja del Miracle. Una de les víctimes és un jove menor d’edat, de 16 anys, que ha caigut a l’aigua des de la punta del miracle per una imprudència quan estava amb un grup d’amics. Un home, de 32 anys, s’ha llançat a l’aigua per ajudar-lo quan ha vist que no podia sortir, però també ha ha acabat perdent la vida després d’aconseguir agafar-lo, a causa del mal estat de la mar.

PUBLICITAT

Salvament Marítim els ha pogut treure de l’aigua amb un helicòpter i els ha portat fins al dispositiu d’emergències mèdiques que s’ha muntat a la platja, però no s’ha pogut fer res per salvar-los. A més, els cossos d’emergències també han hagut de rescatar dues persones més que havien entrat al mar per ajudar a les víctimes.

Una tragèdia que s’ha produït a causa de la mala mar, protagonista les darreres hores a tota la costa catalana. De fet, hi havia una alerta activada des del Servei Meteorològic de Catalunya i l’alerta del Pla d’Atuació Municipal de l’Ajuntament per fort onatge.

En el dispositiu de rescat també hi ha participat els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Civil que s’ha fet càrrec de la investigació. L’avís al 112 s’ha rebut a les 14:20 hores i s’ha activat l’helicòpter Helimer 221 de Salvament i l’embarcació LS Ariel de Creu Roja Tarragona.

Els Bombers de la Generalitat han fet una primera intervenció des de terra per intentar apartar de la costa totes les persones que hi havia a la zona, on hi ha un fort onatge. També han ajudat a Salvament Marítim en la localització dels accidentats.

L’alcalde de Tarragona, Rubén Viñuales, s’ha pronunciat ràpidament per xarxes socials. El batlle ha lamentat la pèrdua, ha traslladat el seu suport als familiars de les víctimes i ha demanat a la ciutadania que recordi la importància d’allunyar-se de les platges i els mars davant els temporals i avisos de mala mar.

PUBLICITAT