Via lliure als comptes de la “reactivació econòmica”

Llum verda al pressupost per al 2021 de Tarragona. Els comptes s’han aprovat amb 14 vots a favor i 13 en contra en un ple extraordinari celebrat aquest dimarts i gràcies als vots favorables, com l’any passat, de la CUP i Junts per Tarragona.

PUBLICITAT

El Conseller d’Economia, Jordi Fortuny, ha tornat a destacar que són uns comptes que potencien les inversions, amb 17 milions d’euros, i la recuperació econòmica de la crisi generada per la COVID-19. Fortuny ha destacat l’aposta que fan per l’educació, el patrimoni i els serveis socials.

Davant tot això el Portaveu del PP, José Luis Martín, ha criticat el pressupost, i ha retret que no s’abaixin alguns impostos. A més ha assegurat que bona part de les inversions depenen de la venda del patrimoni, cosa que després l’equip de Govern ha desmentit.

Per la seva banda Eva Miguel, Consellera de la CUP, ha explicat que aproven aquests comptes perquè la ciutat ho necessitat tot i que estan “descontentes perquè no han complert els acords que van arribar l’any passat”. Tot i això ha etzibat que enguany sí que han pogut negociar.

Dídac Nadal, Portaveu de Junts per Tarragona, ha criticat el posicionament dels altres partits polítics, i els ha demanat si han explicat a la ciutadania què suposava no aprovar aquests comptes.

Des de Ciutadans també han criticat durament els comptes, i també a Junts per Tarragona i a la CUP, titllant-los de “no oposició”. A més han retret que no s’hagi facilitat la informació abans als partits polítics que no pas a la premsa, i que a més “la CUP i Junts la tenien des de feia molt temps”, així com ho han dit Rubén Viñuales, el seu portaveu.

Finalment el PSC ha retret que no s’inverteixi suficient en serveis socials, i han assegurat que “no veuen projecte” així com ha explicat la Portaveu, Sandra Ramos.

Després de la votació l’alcalde de la ciutat, Pau Ricomà, ha defensat el pressupost, i els ha demanat als socialistes què els ha passat. Ricomà els ha dit que han renunciat a la política i que se’ls havia oferit diàleg per participar en aquests comptes.

PUBLICITAT