‘Carrer Major’ aposta pel radioteatre amb ‘Olla barrejada’

La iniciativa, a proposta de l’humorista gràfic Napi i l’escriptor Carles Marquès, es podrà seguir al magazín de les emissores de la Xarxa al Camp de Tarragona fins el 27 de març, Dia Mundial del Teatre

PUBLICITAT

El programa ‘Carrer Major’ estrena aquest divendres 1 d’octubre Olla barrejada, un espai de radioteatre amb periodicitat setmanal que fins al proper mes de març combinarà humor, ironia i tocs d’actualitat a vuit emissores de la Xarxa de Comunicació Local al Camp de Tarragona (Ràdio Ciutat de Tarragona, LANOVA Ràdio de Reus, Ràdio Montblanc, Altafulla Ràdio, Ona la Torre, Ràdio l’Hospitalet de l’Infant, Ràdio la Selva i BXC Ràdio). Un espectacle teatral purament acústic que neix amb la doble voluntat de recuperar formats radiofònics que actualment gaudeixen de poca presència a la graella de continguts de les emissores, alhora que pretén realçar el paper de les companyies teatrals del territori, i la cultura en general, en un moment en què el sector comença a recuperar-se després de la pandèmia.

I és que Olla barrejada és un producte col·laboratiu entre ‘Carrer Major’ i vuit agrupacions teatrals del territori que s’identifiquen perfectament amb les ràdios locals de casa nostra i la seva filosofia. Un plantejament que s’han fet seu (H)istrionis Teatre (Tarragona), la companyia estable del teatre Bravium (Reus), el Grup de Teatre Fila Zero (Montblanc), Treateràpia (Altafulla), el Nus Escènic (Torredembarra), el Grup de Teatre Quo Vadis (l’Hospitalet de l’Infant), el grup La Moixera (la Selva del Camp), i Dramèdia Teatre (Riudoms).

Aquestes companyies, juntament amb les veus habituals del programa i les respectives vuit emissores, així com professionals del sector vinculats al Camp de Tarragona, cada divendres a partir de les 17:00h. mostraran com es basteix des de zero una peça teatral. D’aquesta manera, al llarg de la temporada l’oient coneixerà les passes que tot grup segueix des que es fa amb els textos d’una obra fins que aquesta acaba posant-se en escena; i en el cas d’Olla barrejada, agafant envergadura radiofònica. Un projecte que té la voluntat de cloure amb l’enregistrament públic de nou capítols des d’un auditori coincidint amb la celebració del Dia Mundial del Teatre, el 27 de març de 2022.

Olla barrejada és fruit d’una idea del conegut humorista gràfic Napi, a partir d’uns textos que ha dramatitzat el periodista i escriptor Carles Marquès. Són nou peces de caràcter alegre i tarragoní. Ambdós capitanegen el projecte i dirigiran l’espectacle, amb el seu particular to gamberro, en cada un dels seus lliuraments. L’espai, a més, també agafarà volada mitjançant les xarxes socials i els llocs web de les emissores i els seguidors del programa, que hi podran dir la seva, així com consultar com avancen els assajos.

El magazín ‘Carrer Major’ va encetar la quarta temporada el passat 13 de setembre. Entre les novetats de la nova etapa destaca l’aposta pel radioteatre, l’aventura radiofònica on la interpretació i l’aprenentatge són protagonistes. Per altra banda també s’estrenen diversos referents i personalitats rellevants del territori que assenyalen la cara i la creu de l’actualitat. I finalment el programa aposta aquest curs per la difusió i sensibilització dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) marcats per les Nacions Unides en el camí cap a l’Agenda 2030, on l’acció local és fonamental per assolir-los.

Marca de proximitat i Km. 0

Cada tarda, de 16:00h. a 19:00h., de dilluns a divendres, l’espai presentat per Eduard Virgili aborda la realitat del territori i els seus protagonistes amb una clara aposta per la proximitat i el quilòmetre 0. En aquest sentit, l’espai radiofònic va tancar la darrera temporada guanyant el premi Petxina Km. 0 que atorga anualment el Col•legi de Periodistes de Catalunya a la demarcació de Tarragona.

Seguint la dinàmica de les últimes temporades, el programa aposta també pels continguts audiovisuals a les xarxes socials de les emissores i el seu servei a la carta.

Les vuit ràdios que fan possible ‘Carrer Major’ en coproducció amb la Xarxa de Comunicació Local són Ràdio Ciutat de Tarragona, LANOVA Ràdio de Reus, Ràdio Montblanc, Altafulla Ràdio, Ona la Torre, Ràdio l’Hospitalet de l’Infant, Ràdio la Selva i BXC Ràdio.

PUBLICITAT