|Daily| El rectorat entre María José Figueres i Josep Pallarès

Hi haurà segona volta de les eleccions al rectorat de la URV

S’haurà de tirar endavant una segona volta de les eleccions per a rector o rectora de la iURV. Cap dels tres candidats ha arribat al 50% dels vots, i, per tant, a partir d’aquest 1 de juny començarà la votació, fins al dia 3, entre els dos guanyadors d’aquesta primera volta. Maria José Figueras, actual rectora, i Josep Pallarès. a participació ha sigut d’un 23,60% entre tot el cens cridat a les urnes, i la persona que ha aconseguit més vots és Josep Pallarès, amb un 45,75% dels suports. Per la seva banda, Figueras ha assolit un 35,46% dels vots, i Mercè Gisbert un 18,80%. (escolta-ho)

urv rectorat

Tarragona queda lliure de simbologia feixista

PUBLICITAT

El Govern municipal de Tarragona ha retirat la simbologia feixista dels carrers de la ciutat. L’any 2008 el Memorial Democràtic de Catalunya va realitzar un inventari en el qual van identificar 178 plaques a Tarragona. Algunes d’aquestes van ser retirades per les diferents entitats de memòria històrica, pel seu compte i risc, i altres van ser eliminades amb reformes d’immobles. El romanent que quedava era de 73 elements que han estat retirats a través de la conselleria de Memòria Democràtica de l’Ajuntament. D’aquestes 29 estaven ubicades al centre de la ciutat i 44 als barris perifèrics. La iniciativa va ser de la Xarxa d’Espais de Memòria del Memorial Democràtic i va ser portada al consistori a través d’una moció de la CUP. Des del consistori defineixen aquest dia com “històric” i destaca que “aquest és el primer govern municipal en assolir una fita així”. (escolta-ho)

Lorena de la Fuente es postula per liderar Ciutadans

Ciutadans ha patit diferents canvis durant aquesta legislatura a l’Ajuntament de Tarragona. Ha passat de 4 consellers, a dos, perquè al mig del mandat va haver-hi dues persones que van deixar el partit i van passar a no adscrits. La Consellera de Ciutadans, Lorena de la Fuente, ha assegurat que això no ha suposat un gran problema, tot i que “haguessin agraït que els hi tornessin l’acte de Conseller”. (escolta-ho)

Segueix-nos i subscriu-te a SpotifyIvoox i Apple Podcast.

PUBLICITAT