Tarragona Daily | Aplicar els protocols d’assetjament

Sindicats demanen sancions a les empreses sense protocol d’assetjament

UGT i CCOO tornen a sumar-se a les reivindicacions del 25 N. Enguany centrats en l’aplicació dels protocols d’assetjament sexual als llocs de feina, destacant que la gran majoria d’empreses a Catalunya no ho compleixen. Els sindicats recorden que l’obligatorietat d’aquests està vigent des de fa quinze anys i apunten a casos d’assetjament del territori com a exemples de la necessitat d’aplicar-los. Alguns d’aquests casos són el de l’Ajuntament de Cambrils, la policia del Vendrell o un dins el sector sanitari de Tarragona, tots succeïts enguany. Mar Vázquez, Secretaria d’Igualtat d’UGT a Tarragona, exigeix “augmentar les sancions econòmiques a les empreses per garantir l’aplicació d’aquests protocols”.

CCOO UGT protocol d'assetjament

El govern municipal rebutja les acusacions del PSC de l’adjudicació irregular a cooperatives

PUBLICITAT

El Govern de l’Ajuntament de Tarragona ha denunciat i rebutjat de forma contundent i unànime les acusacions del PSC de l’adjudicació d’una quarentena de contractes menors a cooperatives afins a la CUP. El conseller Manel Castaño, ha criticat durament aquesta estratègia dels socialistes que considera una pràctica poc ètica per un partit que vol esdevenir un partit de govern.

Per la seva banda, la consellera de Junts per Tarragona, Elvira Vidal, ha defensat que la lllei de contractes es basa en la objetivitat i per tant no poden saber qui hi ha darrere de cada empresa.

Comerç i mercats es bolquen en la reducció de residus

Tarragona se suma un any més a la setmana europea de la reducció de residus, enguany centrada a reforçar les bones pràctiques al consum a través dels mercadets. Aquesta és una iniciativa promoguda a la ciutat des de fa uns cinc anys a través d’Europe Direct Tarragona. Dídac Nadal, conseller de comerç, assegura que “han aconseguit canviar els hàbits a mercadets com el de Bonavista i Torreforta i ara ho volen fer a Corsini”. Nadal explica com “aquests sistemes acaben fent també la feina més eficient”.

PUBLICITAT