Tarragona Daily | Divisió al 8M

Dues concentracions diferents al 8M

Més de 2.000 persones s’han manifestat aquest migdia a Tarragona, en la manifestació convocada per la Plataforma 8M del Camp per commemorar el Dia Internacional de les Dones. La marxa ha arrencat a la plaça Imperial Tarraco i ha arribat a la plaça de la Font, on les manifestants han entrat a l’ajuntament. 

8 M tarda
PUBLICITAT

La Plataforma 8M agrupa entitats feministes i sindicats del territori i, per primera vegada, han convocat la manifestació al migdia. Una de les seves integrants, Marjorie Machado, ha argumentat que ho han fet per afavorir el seguiment de la vaga feminista.

Mig miler de persones s’han manifestat aquest dimecres al vespre a Tarragona per reivindicar la lluita feminista en el Dia Internacional de les Dones. Els convocants de la protesta, la Federació de Dones de Catalunya per la Igualtat, han assegurat que l’han organitzat per “sumar” i perquè les dones “alcin la veu” per assolir la igualtat. Des de la Plataforma 8-M del Camp han lamentat que hagin organitzat una acció alternativa a la del matí. Una de les manifestants del vespre apunta que aquest acte, s’ha convertit en una tradició.

El port de Tarragona amplia amb 62 metres la línia d’atracada del moll de Cantàbria

El port de Tarragona ha ampliat la línia d’atracada del moll de Cantàbria amb la incorporació de 62 metres per facilitar els serveis auxiliars, com els d’amarratge, els de practicatge o els del Servei de Salvament i Seguretat Marítima. Amb aquesta actuació del port, la dàrsena s’ha ampliat fins als 196 metres, fet que ha permès habilitar un nou espai per concentrar l’amarrada d’aquestes embarcacions en una mateixa zona. L’obra, amb una inversió de 346.446 euros, ha consistit a la construcció de quatre plataformes d’atracada i amarrada unides per una línia contínua de 45 metres, destinada a llanxes ràpides i altres barques de petites dimensions.

Detinguts dos homes per set robatoris amb força en habitatges del Tarragonès

Els Mossos d’Esquadra van detenir aquest dimarts dos homes per set robatoris amb força en cases de la Secuita i la Riera de Gaià (Tarragonès). Els arrestats, de 20 i 32 anys, van cometre els robatoris entre l’1 i el 24 de febrer, dels quals dos d’ells en grau de temptativa. Ho feien en habitatges situats en zones limítrofes dels municipis. La investigació va començar arran d’un primer robatori amb força a la Secuita, on els presumptes lladres van saltar la tanca perimetral i van forçar una porta per accedir a l’interior. D’aquest domicili es van endur aparells electrònics, joies i diners en efectiu dins d’unes maletes. Els detinguts passaran a disposició judicial del jutjat en funcions de guàrdia de Tarragona en les pròximes hores.

Repsol col·labora amb el projecte Inspira Steam de la URV

Repsol dona suport a un projecte pioner de la URV per al foment de la vocació cientificotecnològica entre les nenes de primària: Inspira Steam. Aquest projecte neix de la necessitat de promocionar vocacions científiques i tecnològiques entre els alumnes i de la urgència de fer-ho entre les nenes. Inspira STEAM és un projecte pioner per al foment de la vocació cientificotecnològica entre les nenes, basat en accions de sensibilització reflexió i orientació, que imparteixen dones i homes professionals del món de la investigació, la ciència i la tecnologia.

PUBLICITAT