Tarragona Daily | Camí a Madrid

El PSC de Tarragona confecciona la seva llista per les generals

Ho ha avançat el Diari més, Andreu Martín i Valle Melladosón dos dels noms que ha posat sobre la taula el Consell de Federacions del PSC del Camp de Tarragona per encapçalar la llista socialista per a les eleccions generals per Tarragona. La proposta ha estat enviada a Barcelona perquè el Consell Nacional del partit, que tindrà l’última paraula, valori aquestes opcions a l’hora de confeccionar la candidatura definitiva per als comicis del pròxim 23 de juliol.

PUBLICITAT

En un primer moment, també va sonar el nom d’Ivana Martínez, exregidora de l’Ajuntament de Tarragona. Finalment, la que va ser número 8 de l’exalcalde Josep Fèlix Ballesteros per a les eleccions del 2019, va prendre la decisió no presentar-se com a candidata del PSC al Congrés. «Agraïda als meus companys i companyes per la confiança rebuda durant aquests dies. Per motius personals en aquest moment la meva prioritat és una altra», expressava per xarxes.

Què fer si el 23J tenies les vacances preparades

La convocatòria d’eleccions generals al 23 de juliol de manera sobtada per part de president del govern espanyol, Pedro Sánchez, va generar moltes preguntes. Entre aquestes, a causa que els comicis cauen en plena temporada de vacances d’estiu, és què fer en el cas de ser escollit per ser membre d’una mesa electoral i tenir ja contractats vols o allotjaments en aquell dia.

Davant d’aquesta situació, la persona disposa de 7 dies per presentar al·legacions davant de la Junta Electoral de Zona (JEZ) corresponent al municipi. En aquesta s’ha d’acreditar i demostrar documentalment la coincidència del servei contractat amb la jornada electoral, així com els perjudicis econòmics en cas de suspensió. Aquest fet coincidiria amb el supòsit que recull la Instrucció 6/2011 de la Junta Electoral Central sobre impediments i excuses justificades per als càrrecs de President i Vocal de les Meses Electorals on un dels motius és per “esdeveniments familiars d’especial rellevància, que resultin inajornables, o en què l’ajornament provoqui perjudicis econòmics importants”. A més, un cop presentada l’al·legació és recomanable contactar amb l’empresa que contractada per comunicar-li la situació.

STR i ASESA arriben a un acord per desbloquejar el conveni

L’assemblea de treballadors d’ASESA ha ratificat l’acord, amb un 91% dels vots a favor, al que va arribar el Comitè d’Empresa amb la Direcció per subscriure el nou Conveni Col·lectiu a aquesta empresa petroquímica. L’acord suposa desbloquejar les converses perquè l’empresa assumeixi el pagament dels endarreriments acumulats des del 2019 amb relació a les pujades de l’IPC. Les reivindicacions del comitè d’empresa van començar fa més d’un any per negociar aquest conveni caducat des del 2018, amb parades a l’entrada de la planta. La Secretaria del Comitè d’Empresa, Marga Vilà, s’ha mostrat orgullosa del “treball que els hi ha portat fins a l’acord”, a través de pressions i manifestacions. Des del comitè asseguren que aquest acord demostra que “les reivindicacions eren justes”. i remarquen que, més enllà de la pujada salarial han aconseguit una assegurança mèdica privada i que es compensin els temps entre relleus.

Rodrigo Cuevas inaugurarà el FITT a l’auditori del Camp de Mart

A poc a poc, es descobreixen alguns detalls de la pròxima edició del FITT – Noves Dramatúrgies. Enguany els dies amb més intensitat teatral de la ciutat se celebraran del 30 d’agost al 3 de setembre. El tret de sortida el donarà Rodrigo Cuevas el 30 d’agost a les 22h.

No és la primera vegada que l’artista asturià inaugura el FITT (Festival Internacional de Teatre de Tarragona). Ja ho va fer el 2020, amb mascaretes i distància de seguretat, amb el seu espectacle “Trópico de Covadonga”. Va entusiasmar el públic i, des d’aquell moment, tornar a portar Rodrigo Cuevas al festival amb total normalitat ha sigut una tasca pendent pels organitzadors, la Sala Trono.

Aprofitant que Rodrigo Cuevas treurà nou disc al setembre i que presenta gira aquest estiu, era l’oportunitat perfecta per no deixar-lo escapar. Així doncs, presentarà “La Romería” davant del públic tarragoní i ho farà en un nou espai pel FITT, el Teatre Auditori Camp de Mart. Al mateix temps, aquesta és una doble fita, ja que serà l’espai del FITT amb més aforament de totes les edicions.

PUBLICITAT