Tarragona Daily | El debat

Ràdio Ciutat de Tarragona enfronta als alcadables de la ciutat

El debat de Ràdio Ciutat de Tarragona ha proposat un format diferent conduït per Ricard Lahoz i Laura Rovira i plantejant preguntes concretes als representants polítics. Un debat que va obrir diverses confrontacions. La primera entre la candidata de Sí Tarragona, Mar Giné qui va acusar l’actual equip de govern de fer peatonalització a caprici,, acusacions a les quals l’actual alcalde i candidat d’ERC, s’ha defensat explicant que l’obra del carrer Canyelles ha estat tot un èxit.

ARILUCENA-@luzzari__ (166) VIDEO TONI ESCODA TONI GARCIA DEBAT
PUBLICITAT

El tema dels carrils bici va obrir un debat entre el PSC, representat per Ruben Viñuales i Pau RIcomà. Una discusió centrada al trasllat de carreteres a l’estat que s’han de convertir en vies ciclables, ja que el candidat socialista defensa que ho paga l’estat i Pau Ricomà ha volgut remarcar que el manteniment és a càrrec de l’ajuntament. 

El debat va culminar amb propostes per una futura platja de gossos a petició de Laura Rovira. Jordi Sendra va prometre obrir una platja aquest estiu, idea que ha tirat per terra Jordi Collado assegurant que aquest tràmit s’ha de fer al febrer.

El debat de Ràdio Ciutat va demostrar un bon humor i bona forma per enfrontar-se a la resta. Aquest va culminar amb un minut final en el qual els candidats han resumit les seves candidatures a través d’una imatge dins d’un marc de fotos.

El Port de Tarragona acollirà la seu de la Vall de l’Hidrogen

L’edifici institucional del Port de Tarragona acollirà la seu de la Vall de l’Hidrogen de Catalunya. El conseller d’empresa i treball, Roger Torrent ha fet l’anunci aquest dimecres acompanyat de la representació de totes les administracions implicades. Torrent ha destacat que aquesta seu havia de ser al territori que va impulsar el projecte i prop dels agents que l’han d’impulsar, la indústria química i la URV. A més ha manifestat que “aquest projecte generarà una nova cadena de valor, portant nous llocs de treball al territori, tant en la indústria existent com en la nova indústria d’investigació i producció d’hidrogen verd. Torrent assegura que “aquest és un primer pas per “convertir Catalunya en un referent europeu en la transició energètica”.

En marxa un dispositiu antidroga dels Mossos a Reus i Tarragona

L’operació policial antidroga que els Mossos han dut a terme aquest dimecres a la matinada a Reus s’ha tancat amb vint persones detingudes i mil plantes de marihuana decomissades en quatre conreus. En les disset escorcolls efectuats -tot menys un simultanis- han requista també un quilo d’heroïna, 250 grams de cocaïna, dosis preparades per a la venda, 15.000 euros en efectiu i quatre armes de foc. En l’operatiu han participat agents del Grup Especial d’Intervenció (GEI), la Brigada Mòbil, l’ARRO, TEDAX, la unitat de Seguretat Aèria (drons) i també mitjans aeris. Ha estat liderat per la Unitat d’Investigació de la comissaria de Reus, amb la col·laboració d’agents d’investigació d’altres punts del territori.

Creen càpsules biodegradables per als productes de neteja i la cura personal

Un projecte del grup de recerca Memtec (Materials, Membrane and Encapsulation Technology), del departament d’Enginyeria Química de la Universitat Rovira i Virgili (URV), desenvolupa càpsules per a productes de neteja i higiene personal que es biodegradin ràpidament, un cop han fet el seu ús. L’equip col·labora amb empreses multinacionals per millorar l’encapsulació de detergents, cremes, sabons i altres components actius. Preparen càpsules de diversos tipus segons les necessitats, per exemple, que reaccionin amb la llum, que tinguin estabilitat, que prolonguin un perfum o que s’adhereixin als teixits. De moment, la recerca es fa a gran escala i un cop es comprovi la degradació, es reduiran a escala real amb els mateixos efectes.

PUBLICITAT