Tarragona Daily | “Immobilisme o transformació”

ERC tanca la campanya marcada per l’oposició al PSC

Precisament ahir, ERC de Catalunya va mostrar totes les seves cartes en un acte central al tinglado 1 del Moll de Costa en plena pluja. Pau Ricomà, es va mostrar confiat de la seva reelecció a l’alcaldia en companyia de tota la seva llista, Carme Forcadell, Marta Vilalta i el president de la Generalitat, Pere Aragonés.

pau ricoma ERC
PUBLICITAT

Un acte que va marcar el discurs de tots per l’oposició al PSC, partit que des d’esquerra defineixen com el passat i el immobilisme, mentre que ells es posicionen com el futur i la transformació. Així o explicava el president Aragonés, qui va treure pit de la bona sinergia creada en aquests darrers dos anys entre ell i l’alcalde Ricomà. Per aquest motiu va demanar el vot municipal republicà, assegurant que “la victoria del seu partit no és només un cop de mala sort”.

El discurs del candidat tarragoní Pau Ricomà va ser similar al vist en campanya, assegurant que la seva aposta significa “la consolidació d’un canvi”. Ricomà va carregar també contra Junts, assegurant que “amagaran l’estelada quan hi hagi al davant interesos immobiliaris”, motiu pel qual, posiciona el seu partit com “el vot independentista segur”. L’alcalde també va assegurar haver tingut un mandat convuls i va criticar que la oposició “ha covat l’ou de la serp, treballant amb la complicitat de plataformes d’extrema dreta”.

Tot i això la pluja va fer-se notar en un acte de campanya que va aplegar només unes 150 persones, fet que no va parar l’alegria i confiança en la reelecció dels republicans.

Neix la Plataforma d’Afectats per les Inundacions a la part baixa

Mig miler de veïns dels barris marítims de Tarragona deien “prou” a les inundacions que pateixen cada vegada que arriba un temporal i exigeixen solucions definitives. Els aiguats del setembre del 2022, que van provocar destrosses a prop d’una trentena de comunitats, van esdevenir el punt d’inflexió. Després de mesos de reunions, aquest dijous han presentat la Plataforma d’Afectats per les inundacions dels barris marítims. Segons el president del nou col·lectiu, Jorge Lustres, l’objectiu és unir esforços per exigir un “projecte amb cara i ulls” que solucioni la problemàtica del clavegueram i que els veïns no hagin de conviure amb “aigües fluvials i fecals” dues o tres vegades a l’any.

Tot a punt per les eleccions a Tarragona

Aquest diumenge 28 de maig arriben les eleccions municipals i a Tarragona són més de 90.000 les persones convocades a votar, en concret 92.643. El desplegament per poder atendre a tots aquests possibles votants és d’un total de 159 meses electorals repartides entre 44 col·legis electorals per tota la ciutat. 

El col·legi més important en nombre de meses serà a la Tarraco Arena Plaza, situat a la zona centre de la ciutat, amb un total de 10 meses electorals on podran votar fins a 5.304 tarragonins i tarragonines. Altres seus electorals destacables són la Llar Municipal de Jubilats Tàrraco, el Palau Firal i de Congressos, l’Escola de Sant Salvador i el Centre Cívic Municipal de Llevant, les quals disposaran de 6 meses cadascun.

A aquest desplegament se li ha de sumar el vot per correu, que justament va tancar ahir, després que la junta electoral ho allargues un dia més. A la província de Tarragona més de 6.200 persones han solicitat aquesta opció presencialment i miler de manera telemàtica, situant la província en segon lloc després de Barcelona.

PUBLICITAT