Tarragona Daily | La formació en urgències a tocar

L’especialitat en medicina d’urgències podria aprovar-se enguany

Tarragona acull aquest 20 i 21 d’abril el XXVIII Congrés Nacional Català D’Urgències i Emergències amb més de vint taules rodones per a uns 400 professionals. Aquesta cita anual està enguany emmarcada per la històrica reivindicació del reconeixement de l’especialitat en urgències i emergències, tant pel personal mèdic com infermer. Òscar Miro, president de la Societat Catalana de Medicina d’Urgències, detalla que “esperen poder tenir aprovada aquesta especialitat mèdica pel Consell de Ministres aquest estiu”. Per al president, aquest serà un canvi radical en els centres d’urgències, ja que permetrà als ciutadans accedir a centres amb professionals formats. Miró explica que, fins ara, “aquest coneixement s’adquireix des de l’autoformació”.

Congrés urgències

La manca d’examinadors deixa la Prefectura de Trànsit a les últimes

PUBLICITAT

Les llistes d’espera per fer l’examen pràctic del carnet de conduir a Tarragona, arriben gairebé a les 7.000 persones a tota la demarcació. Actualment, la prefectura de trànsit compta amb només 5 operadors dels 32 que en tenien fa uns anys, motiu pel qual s’agreuja aquesta llista d’espera. Carles Oliver, president de l’Associació Provincial d’Autoescoles de Tarragona, ha explicat a Carrer Major que els darrers mesos s’han deixat d’atendre uns 240 alumnes per dia. Aquesta situació es veu molt més afectada en permisos professionals com els de camió o ambulàncies. Tot i això, Oliver comenta que s’ha posat en marxa un pla de xoc, per pal·liar aquesta situació.

El Camp de Tarragona cerca professionals a “Camins d’FP”

Després de tres anys d’aturada torna a Tarragona la fira de formació professional “Camins d’FP”, que se celebrarà el 26 i 27 d’abril al recinte firal del Palau de Congressos. Aquesta quarta edició acollirà tots els centres d’educació professional de la demarcació amb l’objectiu d’oferir un itinerari educatiu als adolescents tarragonins. Enguany la fira ha emprès un canvi de mirada, posant al centre a les empreses del territori. Per aquest motiu els sectors de la construcció, química, metall, energia i turisme comptaran amb una representació prioritària. Diego Cañavete, director adjunt dels Serveis Territorials d’Educació a Tarragona, explica que aquests sectors “tenen una ocupació del 100% i ara volen potenciar l’oferta de professionals”.

Les exportacions remunten prop d’un 2% a Tarragona i l’Ebre amb un volum de 848 MEUR al febrer

Les exportacions de Tarragona i les Terres de l’Ebre s’han refet lleugerament durant el mes de febrer, després d’un petita frenada el mes de gener passat. El volum de vendes ha incrementat fins a les 847,8 milions d’euros, un 1,8% més que el mateix període de l’any passat, segons les dades publicades aquest dijous pel Ministeri d’Indústria. Les exportacions tarragonines i ebrenques mantenen pes estatal on representen un 2,6%. Al mes de febrer, els productes més exportats han estat els béns d’equip 120,3 milions de vendes, un 36,3% més que fa un any. D’altra banda, els productes químics han venut per valor 332,2 milions d’euros, pràcticament igual que al gener, però un 10,8% menys que el 2022.

La Mulassa i Tarragona Dansa, presents a Austria

Aquest dijous s’ha presentat a l’Antic Ajuntament de Tarragona, la 35a edició de l’Aplec Internacional. Enguany, aquest festival tindrà lloc a la ciutat austríaca de Villach. 25 grups amb més de 500 participants acudiran al festival que té com a objectiu mostrar arreu d’Europa la cultura i tradicions catalanes. La Mulassa i Tarragona dansa, son les encarregades de portar les tradicions i danses tarragonines a un festival que té com a novetat l’anomenat Espai Catalunya. Ivan Bessora, president d’Adifolk, valora positivament aquest espai.

Creu Roja fa una crida per aconseguir un miler de llibres no bèl·lics ni sexistes per a infants vulnerables de Tarragona

Creu Roja fa una crida per aconseguir mil llibres per entregar als infants i joves vulnerables de la demarcació de Tarragona aquest Sant Jordi. L’organització busca exemplars nous, no bèl·lics i no sexistes, que estiguin adreçats a edats d’entre els tres i els catorze anys, així com escrits en diversos idiomes.

PUBLICITAT