Tarragona Daily | La nova planta

Aragonès aplaudeix la feina de la nova planta de Covestro

Covestro ha inaugurat aquest dimarts la seva nova plata de clor a escala mundial a Tarragona. Aquesta instal·lació compta amb una inversió de 200 milions d’euros i crearà al polígon petroquímic sud 50 nous llocs de treball. Pere Aragonès, president de la Generalitat, ha estat present a la inauguració, on ha valorat positivament la feina feta pel conjunt de la petroquímica tarragonina, com el de la planta de regeneració d’aigües. Cal destacar que aquesta planta és la primera basada en la tecnologia OCD, que permetrà un estalvi energètic de fins al 25% segons afirma la companyia. Un pas amb el qual l’empresa apunta a l’objectiu de reduir significativament les seves emissions de CO₂ abans del 2035. Aragonès ha destacat que “aquest és el camí que ha de seguir la reindustrialització a Catalunya”.

El Port vol gestionar i remodelar la plaça dels Carros

PUBLICITAT

El Port de Tarragona demana la cessió de la plaça dels Carros a l’ajuntament per fer d’aquest espai de la ciutat un nou barri d’entrada a les seves instal·lacions. Saül Garreta, president del port, ho ha explicat aquest dimarts al Bon Dia Tarragona, assegurant que ells són els que millor poden mantenir aquest espai de la ciutat. Aquesta plaça tarragonina s’integrarà dins el projecte de remodelació de l’entrada del port que començarà aquest octubre i donarà una nova vida aquesta zona amb més arbres i zones per a vianants. Garreta assegura que el projecte ha de donar resposta també al pas soterrat de les vies, la connexió entre el moll de Costa i el Port Esportiu i un nou pàrquing. Garreta manifesta que la remodelació de la plaça dels Carros “no està tan sols pressupostada”, però estima que “necessitaria uns quatre milions d’euros”.

Nervis en els alumnes tarragonins per les PAU

3.900 alumnes de la demarcació de Tarragona es presenten a les proves d’accés a la universitat (PAU) que comencen eavui. Gairebé 42.000 alumnes catalans s’han matriculat enguany a les PAU, un 3% més que fa un any. Segons el Departament d’Universitats, aquesta pujada de matriculats suposa una xifra rècord. D’aquests 41.671 matriculats, un 78% procedeixen de batxillerat, mentre que 4.200 alumnes venen d’FP i 4.800 provenen d’altres vies. Del total de matriculats, habitualment es presenten el 98%, dels quals el voltant del 95% aproven. A Tarragona,els alumnes que es presenten a selectivitat asseguren que tot i els nervis, tenen ganes d’afrontar aquestes jornades. 

L’Ocell de Foc aterra al territori per donar suport al jovent

El programa Ocell de Foc és una iniciativa de la Generalitat per donar suport integral als joves amb malestar emocional. Actualment, compta amb 22 nuclis i més de 300 entitats associades i aquest dimarts s’ha presentat el nucli del Tarragonès i l’Alt Camp. Aquest el conformen les entitats Egueiro, la Casa Sant Josep i les fundacions Bona Nit i Ginac, vinculats a altres entitats satèl·lits del territori. L’objectiu d’aquestes és trobar aquells joves que poden sentir malestar emocional per prevenir patologies més greus i reorientar-los al mercat laboral. Les entitats treballen des dels serveis d’informació i lluita contra l’estigma, atenció grupal, niu de projectes, atenció personalitzada i punts de trobada. José Carlos Eiriz, president de la Fundació Ginac, explica que en aquests primers sis mesos han engegat la xarxa d’entitats satèl·lits i han programat l’activitat pel curs vinent.

La 2a edició del FICAC busca trencar tabús sobre l’Àfrica

Les activitats de Estiu amb Cooperació 2023, giren al voltant dels drets humans i sobre la necessitat de conscienciar a la ciutadania sobre la urgència d’un canvi en el model de desenvolupament actual. En el marc d’aquestes activitats, el 12 de juliol comença la 2a edició del Festival Itinerant de Cinemes Africans de Catalunya (FICAC). Les migracions, el colonialisme i el postcolonialisme i tenir una mirada feminista sobre les dones africanes són els eixos principals d’aquest cicle. Hermán Pinedo, conseller de Cooperació en funcions, ha assegurat que el cicle busca trencar l’imaginari col·lectiu que es té a occident sobre els països africans.

PUBLICITAT