Tarragona Daily | “No hi ha cap pacte”

Els alcadables tarragonins al debat de l’ACN

L’àgencia Catalana de Noticies va celebrar aquest dilluns al vespre el seu debat amb els candidats a l’alcaldia tarragonins. Els candidats del PSC i ERC, Rubén Viñuales i Pau Ricomà, han marcat distàncies ideològiques i de projecte davant la possibilitat que tots dos s’acabin jugant l’alcaldia de la ciutat el pròxim 28-M. En el debat de candidats de Tarragona organitzat per l’ACN, Ricomà ha interpel·lat l’alcaldable de Junts, Jordi Sendra, sobre un possible pacte entre la seva formació i els socialistes. “Sendra ha recordat els pactes que existeixen entre ERC i PSC i s’ha tornat a postular com alcalde assegurant que Viñuales li investirà”.

Debat ACN
PUBLICITAT

En resposta a la CUP, el candidat socialista, Ruben Viñuales, ha fet paler la línia vermella amb VOX, assegurant que, en cap cas arribaran a un acord postelectoral i marcant també les distancies amb la formació anticapitalista.

Els candidats també han posat de manifest les diferències de model pel que fa a l’activitat turística, l’accés a l’habitatge i el desenvolupament urbanístic. L’alcaldable de Cs, Lorena de la Fuente, ha declinat participar en el debat poques hores abans de celebrar-se

Protecció Civil repetirà la prova d’alertes mòbil el 13 de juny

Protecció Civil ha anunciat aquest dimarts que el 13 de juny repetirà la prova d’enviament massiu per telèfons mòbil a Terres de l’Ebre, Tarragona i el Penedès. Aquest anunci arriba després d’una fallida prova el 12 d’abril d’aquest any i la posterior denúncia de Protecció Civil als seus homòlegs a l’estat. Amb aquest anunci, la Generalitat ha comunicat també que ajornarà la prova que havia de tenir lloc el 31 de maig a Barcelona i la zona metropolitana. Aquesta es durà a terme “un cop s’hagi garantit que l’eina desenvolupada pel Ministeri de l’Interior funciona correctament”, tal com explica el comunicat.

Cal remarcar que durant la prova del 12 d’abril, els ciutadans vinculats a dues de les grans companyies telefòniques van reportar una taxa d’enviament correcta per sota del 10%, i pel que fa al global, menys d’un 40% d’aquells que van respondre l’enquesta van manifestar rebre correctament l’alerta. Així doncs, aquesta serà la quarta prova del sistema, la primera va tenir lloc a Lleida el 28 de febrer, la segona a Tarragona el 12 d’abril, i la tercera el 27 d’abril a Catalunya central i Girona. Ara es vol posar l’eina a punt abans de la darrera prova a Barcelona, que serà la que implicarà a un nombre més gran de població.

Xiquets i ajuntament en sintonia per fer de l’ICAC el nou local

Els Xiquets de Tarragona han decidit a una assemblea extraordinària aquest diumenge obrir la via per “poder traslladar-se a l’actual seu de l’ICAC”. Cal recordar que aquesta colla ha viscut els seus darrers cinc anys sense local propi i es troben de manera provisional al Pati del Pou. Ara l’actual equip de govern treballa amb la possibilitat de traslladar la seu de l’ICAC a la tabacalera “l’any vinent”. Oriol Olivé, president dels Xiquets de Tarragona, demana a l’administració pública “agilitat per acabar amb la deriva dels darrers cinc anys”.

L’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, ha valorat positivament aquesta proposta, tot i que remarca que “aquell espai haurà d’encabir també activitat social de les entitats de la Part Alta”. Des dels Xiquets de Tarragona també han volgut remarcar que “aquesta opció és molt més viable econòmicament que la creació d’un nou local”.

PUBLICITAT