Tarragona Daily Vespre | La readmissió de Pizarro

L’exdirector de planta d’IQOXE afirma que no té “cap mena” de responsabilitat penal sobre l’explosió

L’exdirector de planta d’IQOXE, Juan Manuel Rodríguez Prats, ha reiterat que el component-mpeg 500- que va causar l’explosió 14 de gener de l’any 2020 no estava catalogat com a material perillós. Ho ha dit aquest dimecres durant la seva declaració davant la titular de Jutjat d’Instrucció 1 de Tarragona en el marc de la investigació de la peça principal de la causa.

president comité d'empresa IQOXE
PUBLICITAT

Segons el seu advocat, Rodríguez Prats ha declarat que no té “cap mena” de responsabilitat penal “punible” sobre l’explosió. L’exdirector també ha realçat l’esforç “reparador” de l’empresa cap a les famílies de les víctimes i els veïns afectats.

Protestes per readmetre el president del comitè d’empresa d’IQOXE

CCOO s’ha concentrat aquest dimecres davant el jutjat d’instrucció número 1 de Tarragona per denunciar l’acomiadament del president del comitè d’empresa d’IQOXE, Francisco Pizarro, just quan s’està produint el tercer dia de declaracions pel cas de l’explosió de fa tres anys.

CCOO denuncia que en aquest temps el president ha patit una forta persecució sindical que va culminar aquest dimarts al vespre amb el seu acomiadament.  El president demana a l’administració pública i l’AEQT acabar “amb la mala praxi d’IQOXE” i ha anunciat que convocarà mobilitzacions i vagues “fins a aconseguir la readmissió de Pizarro”. Des del sindicat han demanat també a la Generalitat posar mans a la seguretat de l’empresa i acabar amb la seva impunitat davant la inspecció de treball.

La Plataforma per la Rumba Catalana busca promoure la rumba sense distincions

Aquest dimecres s’ha presentat el projecte Plataforma per la Defensa de la Rumba catalana que té com a objectiu promoure i donar vida a aquest estil musical. Desde la plataforma busquen que la rumba catalana sigui reconeguda com a Patrimoni Cultural i Immaterial de la Humanitat per la UNESCO.

Sota el lema La Rumba és nostra!, pregonen arreu que la Rumba Catalana ja forma part del Patrimoni Cultural de Catalunya i busquen aconseguir que el 24 de juliol sigui el Dia Internacional de la Rumba Catalana. Sicus Carbonell, professional de la rumba catalana i impulsor d’aquesta plataforma assegura que aquest tipus de música “no entén ni de col·lectius ni de races”.

PUBLICITAT