Tarragona Daily Vespre | Nova junta de la ViaT

Acusat de matar un home a Tarragona reivindica la seva inocència

Els acusats d’apunyalar i matar un home a Tarragona, al març de 2021, han demanat la revocació de la sentència de l’Audiència provincial al TSJC (Tribunal Superior de Justícia de Tarragona). 

PUBLICITAT

El condemnat ha insistit que no es trobaven al lloc dels fets quan es va produir l’homicidi, un descampat pròxim a l’establiment de Bricodepot, al barri de Torreforta de la ciutat. En canvi, un testimoni, un home que diu que estava amb la víctima en el moment dels fets, els va acusar d’haver-la agredit amb un pal i una arma blanca per aconseguir droga. El lletrat de la defensa ha insistit a remarcar que l’ADN trobat sota les ungles de la víctima no corresponen al seu client i que no es van trobar restes de sang ni a la roba ni en un ganivet de l’acusat.

El condemnat, fins i tot ha posat en dubte la salut mental d’aquesta persona, a qui demanen que també s’investigui com a presumpte autor de l’assassinat.

La nova junta de ViaT reclama una inversió a l’Ajuntament

Després de la vinculació de l’antic president de la junta de ViaT, Salva Minguella, amb la plataforma Tarragona Creix, i la seva posterior dimissió, s’ha configurat la nova junta de Via T que pretén canviar la seva imatge i fomentar el comerç local.

Raquel Pizarro, presidenta de la ViaT, assegura que la nova junta “vol portar accions solidàries i de formació a la ciutat”. Pizarro també comenta que des de la ViaT tenen en marxa una fira multisectorial que arribarà a Tarragona del 8 al 10 de setembre.

Per la seva banda, Melchor Bustos, vicepresident de la ViaT, reclama a l’Ajuntament una falta d’inversió al comerç de la ciutat.

Torna el festival Transvers amb una segona edició ampliada

El 31 de maig torna la segona edició del Transvers, el festival de Poesia de Tarragona, amb una desena d’activitats programades. El festival que s’allargarà fins al 4 de juny pretén arribar a molta més gent que en la seva primera edició.

El festival, organitzat per l’APELLC, té com a objectiu arribar a la canalla, que van ser els protagonistes a la primera edició. Anna Gispert, una de les impulsores del festival, explica que l’objectiu és “reivindicar la riquesa d’aquesta llengua”.

PUBLICITAT