Tarragona Daily Vespre | Un POUM de futur sostenible

La sostenibilitat i el ferrocarril, prioritats ciutadanes pel POUM

L’Ajuntament de Tarragona ha presentat aquest dilluns els resultats preliminars del procés participatiu del futur POUM de la ciutat. Un procés que ha comptat amb la participació total de 570 persones que han atorgat 4.250 aportacions.

PUBLICITAT

Al capdavant de tots els interessos recollits està l’ampliació de l’anella verda, que juntament amb l’augment de zones per a vianants, rutes ciclistes i creació de zones verdes urbanes posen la sostenibilitat al centre de l’urbanisme. Un procés participatiu molt marcat també pel futur ferroviari de la ciutat, el procés recull unanimitat pel trasllat de les mercaderies a l’interior i preferència pel bypass nord davant l’est.

Granados reivindica l’alta velocitat per la nova estació “intermodal” de Port Aventura

La futura nova estació de tren de PortAventura serà una realitat a l’agost del 2024, així ho han previst aquest dilluns l’alcalde de Salou, Pere Granados, i el subdelegat del govern a Tarragona, Santi Castellà, en una visita a les obres d’aquesta estació que van començar fa poc més d’un any.

Granados ha assegurat que aquesta estació serà intermodal, ja que comptarà amb una nova estació d’autobusos i tindrà una connexió amb el TramCamp. A més, Granados també ha reivindicat la necessitat de comptar amb l’alta velocitat per “connectar Salou amb Europa”.

Viñuales veu “profundament improbable” un acord amb ERC

L’alcaldable del PSC a Tarragona, Rubén Viñuales, ha passat aquest dilluns pels micròfons del Bon Dia Tarragona pocs dies després de presentar la seva llista completa pels comicis d’aquest 2023.

Una llista que Viñuales assegura “està feta per governar a Tarragona”, remarcant que l’objectiu dels socialistes és aconseguir una majoria ampla al consistori i defensa que “la ciutat necessita estabilitat al govern municipal”. Tot i això, Viñuales ha valorat els possibles socis als pactes, tenint “una bona consideració” pel cap de llista dels comuns Jordi Collado. Pel que fa a Esquerra Republicana, el candidat ha acusat l’actual govern de “fer polítiques de dretes” i ha afirmat que “és profundament improbable un acord amb la llista de Tarragona”.

PUBLICITAT