#TarragonaDaily | Tarragona acollirà tres competicions esportives estatals

El Palau d’Esports Catalunya arribarà aquest 2024 gairebé al ple rendiment pel que fa a ocupació. Un cop instal·lat el parquet, el recinte ofereix moltes possibilitats per acollir  competicions de tota mena. Aquest estiu, per exemple, el Palau de l’Anella Mediterrània estarà molts dies ple amb clubs i esportistes de fora que venen a fer pretemporada o campus internacionals. I de cara a últim trimestre de l’any, el conseller d’Esports de l’Ajuntament, Berni Álvarez, avança a Ràdio Ciutat de Tarragona que hi haurà tres competicions estatals en els àmbits del bàsquet, la gimnàstica i les arts marcials.

Palau d'Esports
PUBLICITAT

El tren de mercaderies popularment conegut com a “carboner”, transporta vehicles, i afecta als veïns del carrer del Mar, a alguns del barri del Port i als de la part del Serrallo. Segons l’estudi, supera els 90 decibels. Un tren que passa per les vies a molt pocs metres de diversos edificis i que interromp la son d’aquests tarragonins. Ho denunciaven des de fa temps, però ara ho constaten també les dades obtingudes pel projecte Soundless, una recerca impulsada per un grup investigador de la Universitat Rovira i Virgili.

L’alcalde de Tarragona, Rubén Viñuales, ha afirmat aquest dimarts que el ministeri de Transports enllestirà les properes setmanes l’estudi de viabilitat de les opcions per traslladar el pas de trens de mercaderies per l’interior del Camp de Tarragona. Viñuales ha detallat que ja s’estan fent estudis amb un nivell de detall important i que això permetrà saber quines alternatives hi ha a la situació actual per la qual els combois passen per la línia de la costa. Si tot plegat s’acabés concretant, de retruc permetria millorar el servei ferroviari de passatgers de Regionals per la línia de la costa i que tants maldecaps genera als usuaris.

L’Ajuntament de Tarragona ha presentat les al·legacions fetes a l’expedient de l’Ajuntament d’Altafulla en relació amb l’alteració del terme municipal a la zona de la Plana del Vinyet. L’alcalde, Rubén Viñuales, ha demanat que s’arxivi aquest expedient, perquè, segons ha afirmat “no existeix cap argument ni motiu que justifiqui el canvi territorial respecte a l’acord signat l’any 2013”.  Sobre aquest acord, Viñuales ha incidit que el va signar, en condició de regidor d’Urbanisme, l’actual coalcalde d’Altafulla, Jordi Molinera. Ha afegit que, des del juny de 2013, no hi ha “cap novetat geogràfica, demogràfica econòmica o administrativa que provoqui un canvi de criteri del qual ja es va signar”. Segons Viñuales, això “fa pensar” que aquesta proposta d’alteració del terme municipal respon a un “desig polític”.

PUBLICITAT