#WeeklyTarragonès | Aprovat el pla per ‘facilitar la vida’ als ajuntaments del territori

Aprovat per unanimitat el Pla ImpulsDipta que marcarà “un abans i un després” en la relació entre els ajuntaments i la Diputació

S’aprova per unanimitat el Pla ImpulsDipta, que obre un nou paradigma en la relació de cooperació entre els ajuntaments i la Diputació de Tarragona. Aquesta iniciativa redueix en un 75% el tràmits burocràtics, simplifica la tasca administrativa i ofereix un acompanyament econòmic i tècnic als ens locals. És un model innovador de cooperació que està dotat amb 147 M€, la quantia més gran que s’ha posat mai des de la Diputació en benefici dels 190 municipis. D’aquesta manera se substitueixen les convocatòries de subvencions repartides al llarg de l’any per un únic pla global.

La taxa d’atur a la demarcació és del 13,4% el primer trimestre del 2024

PUBLICITAT

La taxa d’atur a la demarcació de Tarragona és del 13,4% el primer trimestre del 2024, segons dades publicades per l’Institut Nacional d’Estadística (INE) aquest divendres. El nombre de persones ocupades és de 367.700, quasi 8.000 més que a finals del 2023 i 6.200 més que ara fa un any. Paral·lelament, es redueix el nombre de persones aturades, que queda en 56.900, 6.000 menys que fa tres mesos però 8.000 més que fa un any. 

La Setmana de la Salut de Vila-seca se centra en l’estil de vida mediterrani

Del 2 a l’11 de maig tindrà lloc la Setmana de la Salut a Vila-seca, organitzada per la Comissió de Salut Comunitària de l’ABS de Vila-seca de la Xarxa Santa Tecla i l’Ajuntament de Vila-seca, que aquest any té com a lema “L’estil de vida mediterrani”. Els últims estudis científics han demostrat que un estil de vida mediterrani s’associa a un menor risc de desenvolupar fragilitat entre la gent gran, així com altres grans beneficis, com una millora de l’esperança de vida, la disminució de l’envelliment prematur de les cèl·lules o la prevenció de les malalties cardiovasculars.

Salou camina cap a un turisme sostenible

L’Ajuntament de Salou fa un nou pas endavant cap a la sostenibilitat turística i aprova una declaració de compromís per a defensar un model de turisme que respecti tant el medi ambient com el teixit social, cultural i històric del municipi. La nova declaració, que ha rebut el suport de tots els grups municipals excepte el de VOX, subratlla la importància d’adoptar pràctiques de turisme sostenible i intel·ligent.

Vila-seca, seu del Campionat d’Espanya Juvenil d’Hoquei Patins

Vila-seca acollirà el Campionat d’Espanya Juvenil d’Hoquei Patins, que tindrà lloc els propers 17, 18 i 19 de maig al Pavelló Municipal d’Esports del municipi. El campionat comptarà amb un total de 20 partits on hi participaran 8 equips de diferents zones d’Espanya. Concretament dos de Catalunya, dos de la zona Nord Oest (Galícia, Castella i Lleó i Cantàbria), dos de la zona Nord (Astúries, País Basc, Navarra i la Rioja) i dos de la zona Sud (Madrid, València, Andalusia i Extremadura).

El “Rally Catalunya – Costa Daurada Legend” se celebrarà el 7 i 8 de juny

El ‘Rally Catalunya–Costa Daurada Legend’ tornarà aquest juny a Salou renovat i amb l’objectiu de mantenir l’essència dels ral·lis clàssics, tot afegint millores significatives. Salou serà el punt oficial de sortida d’un rally que està programat per al 7 i 8 de juny, i que inclourà cinc trams cronometrats amb un reconegut total de 110 km. Finalment, el matí del dissabte 8 de juny, se celebrarà la “3a Trobada RACC de Cotxes Clàssics” al passeig Jaume I de Salou.

PUBLICITAT