#WeeklyTarragonès | La Canonja decidirà el model de recollida de residus amb un procés participatiu

L’Ajuntament de la Canonja inicia un procés participatiu amb la ciutadania, sota el lema “A les teves mans”, per definir el millor servei possible de recollida de residus pels propers anys. L’Ajuntament està preparant el contracte per la Canonja, que s’ha adequar a la nova llei de residus que obliga a augmentar els resultats de Reciclatge. Actualment en el municipi s’està reciclant el 37,7% dels residus i s’ha d’arribar al 55% l’any 2025 i al 60% el 2030. El procés de participació es realitzarà del 25 de juny al 20 de juliol.

Es constitueix la comissió sectorial de seguretat del Catllar

PUBLICITAT

L’Ajuntament del Catllar ha constituït la comissió sectorial de seguretat aquesta setmana. El ple municipal del passat mes de març havia aprovat per unanimitat la creació d’aquesta comissió i el seu reglament regulador. La comissió està integrada per l’alcalde, un representant de cada un dels diferents grups municipals, un representant dels Mossos d’Esquadra i un altre dels Agents Rurals, el coordinador dels Vigilants Municipals i representants d’entitats i associacions del municipi.

Les platges de Llevant i Ponent de Salou mantenen el reconeixement de qualitat i sostenibilitat

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha rebut a Jérez de la Frontera les prestigioses banderes Q de Qualitat i S de Sostenibilitat per l’excel·lència sostinguda de les platges de Ponent i Llevant del municipi que reben el reconeixement des de fa 15 anys. Són distincions concedides per l’Institut per a la Qualitat Turística Espanyola (ICTES). El president d’ICTES, Miquel Mirones, ha argumentat que si Salou disposa d’aquestes banderes és perquè està fent bé la seva feina, recordant que aconseguir aquesta certificació no és fàcil.

Treballadors de Correus a la província tanquen sense acord una setmana de vaga parcial reivindicant solucions a la manca de personal

Aproximadament un 25% de la plantilla de Correus de la província de Tarragona s’han sumat al llarg d’una setmana a la vaga amb aturades parcials que han tingut lloc a gairebé tots els centres de la demarcació. Aquest divendres al migdia desenes de treballadors s’han sumat a una concentració a la plaça Corsini de Tarragona, a la porta de l’oficina principal de Correus de la ciutat, com a punt final a les protestes que van arrencar el passat dissabte i que acaben sense cap nou acord. Per això continuen mostrant la seva indignació per la falta de personal que, asseguren, pateix el sector des de fa temps.

Renfe i la Generalitat reben propostes dels usuaris de tren de la comarca per suavitzar l’impacte del tall de les vies entre Tarragona i Sant Vicenç

A finals de setembre està previst que es tallin les vies entre Tarragona i Sant Vicenç de Calders per les obres que es faran al túnel de Roda de Berà. El tall, que deixarà les línies sense trens entre aquests municipis, s’allargarà durant més de cinc mesos, en principi fins a principis de març del 2025. Una previsió que provocarà una afectació molt important als serveis de Regionals del sud de Catalunya i la seva connexió amb Barcelona, per la qual cosa aquesta setmana s’ha produït la primera reunió entre el Departament de Territori, Renfe i la plataforma Dignitat a les Vies, en representació dels usuaris d’arreu de la comarca.

PUBLICITAT