#WeeklyTarragonès | Nou municipis de la comarca, a punt per la prova de sirenes de risc químic

La prova de sirenes de risc químic inclourà alertes mòbils i englobarà 189.500 persones

La prova de sirenes que tindrà lloc a la comarca i arreu del Camp de Tarragona el pròxim dimecres el 24 d’abril al migdia, és a punt. Inclourà alertes mòbils i englobarà unes 189.500 persones de la província. En total sonaran 49 sirenes del sector químic de Tarragona, i tres més a les terres de l’Ebre. Tindrà un abast de dotze municipis inclosos en el Plaseqta, nou d’aquests a la comarca del Tarragonès. Concretament, es tracta de Constantí, el Morell, els Pallaresos, la Canonja, la Pobla de Mafumet, Perafort, Tarragona, Salou i Vila-seca.

Salou denuncia irregularitats administratives en el projecte del tramvia del Camp de Tarragona

PUBLICITAT

L’Ajuntament de Salou posa de manifest que el projecte del tramvia del Camp de Tarragona ha comès diverses irregularitats administratives. Segons un informe encarregat pel consistori, aquest presenta infraccions a la llei ferroviària. L’alcalde salouenc, Pere Granados, deixa clar que “no s’ajusta a dret” i per això considera que és un projecte que s’hauria de començar de nou, des de zero.

Llum verda condicionada a una central solar de 77.000 panells en 50 hectàrees del municipi de Constantí

La Ponència d’Energies Renovables ha donat llum verda, amb condicions, a la declaració d’impacte ambiental del projecte de la central solar fotovoltaica Bellisens 50 MWP, que preveu instal·lar 76.920 panells en 49,52 hectàrees de terreny agrícola del terme de Constantí. La planta, de 50 MW de potència, preveu també una línia d’evacuació d’alta tensió soterrada de 2,8 quilòmetres i una nova subestació elèctrica.

El Centre de suport per a persones amb autisme de Salou rep una donació de material teconològic

El Centre de suport per a persones amb autisme de Salou, que gestiona l’associació Todos En Azul, ha rebut recentment una aportació de material tecnològic, gràcies a una iniciativa solidària de BeWe, la primera comunitat empresarial de Netweaving sorgida al Camp de Tarragona. El material aportat en aquesta acció ha estat la compra de 4 iPad, per part de la comunitat, i la donació de 2 ordinadors i una impressora en bon estat, de part de particulars.

Recuperen una varietat extingida de raïm negre en una plantació de 200 ceps a Salou

L’Ajuntament de Salou ha plantat 217 ceps de ‘pàmpol girat’, una varietat de raïm negre extingida. La plantació es va fer aquest dilluns en un espai del parc del Pla de Maset, un solar municipal que havia estat una antiga zona de conreu. Al Camp de Tarragona, la varietat ‘pàmpol girat’ es va extingir cap als anys seixanta. L’INCAVI ha gestionat la transferència de les plantes des d’una finca madrilenya. Els primers brots apareixeran en unes setmanes i els primers raïms es podrien veremar en tres o quatre anys.

El CB Salou davant les últimes opcions de continuar viu als play-offs

L’OCA Global CB Salou jugarà aquest diumenge un partit a tot o res en la tornada dels 1/8 de final del play-off d’ascens on hauran de remuntar un desavantatge de 21 punts si volen seguir somiant en or. La visita la setmana passada a terres andaluses no va portar bons resultats per als de la Costa Daurada. Tot i que és molt difícil, els de Jesus Muñiz no donen per perdudes les opcions de remuntada i tractaran de fer valdre el factor pista que tenen a favor. El partit es jugarà a les 18:15 al Pavelló del Centre de Salou.

PUBLICITAT