Punt i final als Jocs Mediterranis Tarragona 2018

Aquest matí s’han celebrat les últimes finals de les tres competicions que quedaven, tancant d’aquesta manera els Jocs Mediterranis de Tarragona 2018, tot i que la clausura oficial serà aquesta nit al Nou Estadi.

PUBLICITAT

Uns Jocs on hem pogut veure més de trenta competicions diferents, i moltes amb modalitats i categories diferents. Hi han intervingut diferents municipis del territori que han servit de seus, i un gran nombre de voluntaris i esportistes dels diferents països mediterranis.

Pel que fa les medalles, i després dels deu dies de competició, el podi dels països està format per Itàlia, Espanya i Turquia, amb França com a quart classificat. Itàlia, líder contundent, amb un total de 156 medalles, però la dada més impactan són els 56 ors que ha sumat. Espanya ha sumat 122 metalls, amb 38 ors, 40 plates i 44 bronzes. Pel que fa al tercer lloc, França ha sumat 99 medalles en total, per les 95 de Turquia, però els turcs n’han guanyat 31 d’or, i França només 28, tres menys.

D’altra banda els Jocs seran útils de diferent forma depenent de les competicions, alguns els han valorat com una il·lusió, altres com un gran esdeveniment i altres com una oportunitat. És el cas de Jordi Ribera, entrenador de la selecció espanyola d’handball, que avui després de guanyar la plata en parlava així, afirmant que li ha servit per provar nous jugadors.

Aquests Jocs, tot i deixar moltes experiències curioses i que han provocat crítiques i burles, deixen també un bon llegat al territori, sobretot pel que fa a infraestructures. Tant Tarragona, com a seu central, com molts dels municipis seu, han vist millorades les instal·lacions o creades de noves.

 

PUBLICITAT