#2 Luis César: “Pujar a Primera és el millor que he aconseguit”

Durant els primers programes de la sèrie documental on repassarem l’ascens del Nàstic a Primera Divisió, presentarem els protegonistes de la històrica temporada 2005/2006.

PUBLICITAT

Aquesta setmana l’exfutbolista Antoni Pinilla parla amb un dels grans artífexs d’aquella fita, l’entrenador Luis César. Pel gallec, l’ascens amb el Nàstic és el moment més gran de la seva carrera esportiva. Per Pinilla, Luis César és “la persona més important d’aquell procés” que va culminar amb un èxit històric.

Però els inicis no van ser gens fàcils. Fa exactament 15 anys el Nàstic encarava la segona jornada de lliga. Era un 4 de setembre de 2005 a les 19h. El conjunt grana rebia l’Sporting de Gijón i va caure derrotat per un contundent 0-4. Era la segona derrota consecutiva de l’equip grana.

Luis César Sampedro, nascut a Villagarcía de Arousa, ha entrenat el Nàstic en dues etapes. Des del 2004 i fins a finals de 2006, i posteriorment entre el 2009 i el 2011. Ha estat també entrenador de l’Albacete, amb qui va assolir l’ascens a la Segona Divisió, així com del Valladolid o Deportivo, entre d’altres conjunts. César és un dels entrenadors amb més temporades dirigides a la categoria de plata del futbol estatal.

PUBLICITAT