#BonDiaTGN | Fatima Ventosa, responsable del Servei de Teràpia Ocupacional de la Fundació Estela, i Marina Alija, usuària

Aquest divendres al ‘Bon Dia Tarragona’ entrevistem a Fàtima Ventosa, responsable del Servei de Teràpia Ocupacional de la Fundació Estela, i Marina Alija, usuària.

PUBLICITAT

‘Bon Dia Tarragona’ és el programa diari d’actualitat i d’entrevistes de Ràdio Ciutat de Tarragona, presentat pel periodista Ricard Lahoz. Us acompanyarà cada jornada per prendre el pols a l’actualitat de la ciutat de Tarragona amb un convidat o convidada que passarà per l’espai d’entrevista. I ho faran per abordar temes ben diversos: política, cultura, societat, economia, esport… Tot plegat, amb els seus protagonistes.

El minut a minut de l’entrevista amb Fàtima Ventosa i Marina Alija, de la Fundació Estela

Fatima Ventosa (1:25): “La Fundació Estela té un recorregut de 40 anys. Un grup de pares van fomentar una escola especial pels seus fills amb discapacitat. Actualment tenim el servei d’escola, que dona servei a 95 nens, el servei de Teràpia Ocupacional, que atén a 91 persones. També tenim el servei de llar residència. Hi ha 24 places. Donem cabuda a tots els cicles de vida de persones amb discapacitat”.

Fatima Ventosa (3:20): “El servei de teràpia ocupacional diferencia les persones amb necessitats terapèutiques i les persones habilitades per poder treballar en el futur, que venen al servei d’orientació i inserció laboral. Donem les capacitats i oportunitats. Els acompanyem a millorar en les tasques i els intentem donar un futur laboral”.

Fatima Ventosa (4:00): “El servei de teràpia ocupacional és un servei diari. És un servei on hi ha gent que hi porta 40 anys”.

Fatima Ventosa (6:18): “Fins ara hem fet activitats d’hort amb gent jubilada del Centre Cívic de Sant Salvador. Allà també fem activitats de teatre i música. Ara som al Centre Cívic de Torreforta fent una activitat de biblioteca.

Fatima Ventosa (7:57): “Tenim una normativa amb uns objectius. Fem que les activitats hi hagi una part social, part terapèutica, que és la més important. També fomentem els hàbits saludables i l’esport”.

Marina Alija (10:06): “Al projecte ‘Capacita’t’ estem buscant una feina i mirem quines opcions tenim per fer pràctiques. Quan la persona fa unes pràctiques pot veure si li agrada o no”.

Fatima Ventosa (10:57): “El primer pas del projecte ‘Capacita’t’ és entrevistar-se amb una psicòloga per veure quina preferència té cada persona en el món laboral”.

Marina Alija (11:27): “A mi m’agradaria ser professora de ball”. Al taller el que faig”.

Fatima (12:28): “Fan diferents rutines laborals que és la seva tasca de tot el dia. Les rutines estan molt establertes. També fem sortides”.

Marina Alija (13:35): (sobre el taller ocupacional) “El que més m’agrada és que disfruto”.

Fatima Ventosa (14:30): “Aquesta és la crida. El Dia de la Discapacitat sempre reivindica la inserció laboral. En aquest servei hi estem enfocats. Necessitem aquesta sortida i sabem que es difícil, perquè l’activitat laboral necessita un acompanyament. Moltes empreses ens obren les portes per fer períodes de pràctiques”.

PUBLICITAT