Joan Reig: Música de quilòmetre zero

Músic, i amb una trajectòria tant en solitari com en grup on destaca per ser el bateria i component dels Pets, Joan Reig també ha estat l’alcaldable de Constantí en les darreres eleccions municipals. El músic destaca per estar arrelat a la terra, i sobretot per la seva passió musical. Tant és així, que tot i no estar interessat en la música actual, sí creu que és atractiva.

PUBLICITAT

El que sí ha criticat el bateria d’Els Pets és la facilitat de la Intel·ligència Artificial de substituir la música. Però ha defensat que l’art només és art quan transmet a l’espectador.

I tal és la força de la música, que va ser una eina oblidada després de la transició i així alguns grups van néixer per normalitzar la llengua.

Reig, va apropar-se a la política les darreres eleccions municipals. Ell ho defensa explicant que està bé saber els pensaments de la gent i treballar des d’una altra perspectiva.

Quant als resultats o si creu que podrien entrar a govern, ell sap que el govern municipal no els necessita, però creu que a mig termini i a la llarga l’escoltaran.

El músic també ha parlat de política nacional amb cert respecte, diu, per la immediatesa de les xarxes i la manipulació que hi ha darrere. 

Joan Reig, es pregunta si tot l’esforç d’aquest pacte nacional serà pedagògic. Tot i que ell voldria que així fos, la reacció dels carrers el fa dubtar. 

També hem vist el seu costat més personal, on Reig ha explicat que ell és sedentari i que mai ha tingut l’hàbit de viatjar per plaer.

El músic no té previst marxar massa lluny de Constantí i mostra el seu amor al municipi de Prades, per exemple. Reig, de fet, assegura que la terra es terapèutica i és com tornar al bressol.

Joan Reig, com a músic i apassionat de la seva època musical, no té més lloc pels seus vinils a casa, però si té lloc a mil històries amb el món musical. I amb un joc de paraules i cançons. El seu ‘Bon dia’ segur que encara sona a molts indrets d’arreu del territori, o la seva ‘Bona Nit’. I tot i que Els Pets van dir que no volia que l’agradés aquesta cançó, nosaltres sabem que del pop/rock serà el rei de Constantí, tot i que el faci patir. Del que estem segurs és que Tarragona, encara l’esborrona.

PUBLICITAT