Sandra Guaita: Una alcaldessa amb perspectiva de passat i futur

Una apassionada de la música tot i que la troba a faltar arran del 17 de juny. És la nova alcaldessa de la ciutat de Reus, Sandra Guaita, una investigadora que ja ha defensat els interessos de les comarques tarragonines al Congrès i que ara, es mostra il·lusionada amb el nou projecte i amb ganes de treballar per la ciutat des del primer dia. Guaita és la primera dona que agafa la vara de la ciutat i això fa que compaginar la seva vida i la política no sigui fàcil.

PUBLICITAT

L’alcaldessa i el seu equip de govern ja han començat a treballar. El que ha generat molt ressò ha estat la pujada de l’IBI però Guaita explica que darrere hi ha un pla inversor molt important amb projectes contundents i en diferents sectors estratègics per transformar la ciutat de Reus visualitzant com serà d’aquí quatre anys. Quant a les primeres mesures ja adverteix que ha arribat per canviar les coses. 

La nova alcaldessa també mira al passat i al futur de la mà del talent jove i valora positivament que la ciutat sigui pionera en treballar amb la universitat en projectes com Eurecat.

Quant al territori, Guaita, igual que el seu partit es posiciona a favor del Hard Rock i també en l’Àrea Metropolitana, tot amb un punt d’ambició per passar a l’acció.

Un dels temes més nombrats és el transport. Guaita lamenta la complicadesa per arribar a municipis veïns i creu que la regió permetrà mirar amb una perspectiva més àmplia.

Amb tot, Guaita creu que la clau per la millora del transport al territori passa per projectes com l’estació intermodal de Vila-seca.

Sandra Guaita sí que aclareix que hi ha els primers documents de com poder estructurar una regió metropolitana. L’actual alcaldessa de Reus també assegura que amb aquestes documents es busca definir el concepte i treballar en una regió o àrea amb un model propi per la zona del Camp de Tarragona. Per aconseguir això, també calen complicitats amb la Generalitat i amb l’Estat espanyol. Justament de política nacional ha parlat Guaita que ha celebrat que es treballi en l’acord, amb el recent pacte entre el Partit Socialista i Junts per Catalunya.

Quan li pregunten sobre si faria el salt a la política estatal novament o cap a la Generalitat, Guaita somriu i afirma que no vol marxar fora.

Tot i la seva passió per la política, Guaita afirma que sí que hi ha molta gent que treballa buscant el pacte, però lamenta que existeixin polítics que distorsionin el debat.

Sandra Guaita, com a enamorada de la música, afirma que la música uneix, i potser és la clau per l’entesa de les parts en algunes ocasions. Guaita assegura que busca la proximitat de la ciutadania a la política com a antídot a la desafecció i per apropar el que anomena “un projecte comú” per millorar la ciutat de tots.

PUBLICITAT