El Casal Radiofònic obre els micròfons als joves

No és fàcil enfrontar-se al micròfon per primera vegada. Sorgeixen nervis, ens entrebanquem, ens equivoquem, veiem una xifra i la diem malament, ens costa mantenir el ritme. Però si ens agrada la ràdio, en algun moment hem de trencar aquesta barrera. És el que han fet els vuit participants en el Casal Radiofònic organitzat per l’Espai Jove Kesse i Ràdio Ciutat de Tarragona, en el marc de les activitats Casal X Nadal.

PUBLICITAT

L’Alexei, la Tania, la Lucia, l’Andrea, la Sandra, la Naiara, la Mayka i la Nicoleta han viscut l’experiència de fer ràdio als estudis de Ràdio Ciutat de Tarragona. Han après com funciona la ràdio per internet i també a com presentar un butlletí informatiu, quina és la seva estructura i la seva funció, mentre aprenien algunes tècniques per vocalitzar i no posar-se nerviós.

També han après a preparar una entrevista en grup, dividits en equips que han realitzat diferents tasques de producció, redacció i realització. Una activitat que els ha servit per entendre el funcionament intern d’una redacció, i com el treball en equip és clau en la consecució d’èxits.

Quatre dies de casal que acaben amb ganes de més i amb ganes d’aprendre noves coses del món periodisme i de la ràdio. Una experiència que per tots els participants ha suposat una primera presa de contacte amb els mitjans de comunicació.

PUBLICITAT