Subscriu-te

Qué és l’amor?

Aquestes són algunes de les definicions d’amor que ens han enviat els nostres oients, però, que és realment l’amor? Per aquesta diada de Sant Jordi hem volgut buscar la definició més acurada d’aquest sentiment. Lourdes Camprubí, psicòloga especialitzada en sexologia i teràpia de parella ens explica la teoria més estesa al respecte.

PUBLICITAT

Des d’un punt de vista antropològic Eudald Carbonell, arqueòleg i paleontòleg, declara que l’inici de l’enamorament té base biològica, però després es converteix en un projecte social.

En aquest sentit Camprubí separa l’enamorament de l’amor. El primer és una idealització i el segon és la complicitat.

La monogàmia és l’estructura relacional més estesa a la nostra societat. Podríem pensar que el poliamor o les relacions obertes són una cosa nova, però Eudald Carbonell manifesta que aquestes dinàmiques existeixen des de fa molt temps.

Des del punt de vista psicològic, Lourdes Camprubí explica que és completament factible enamorar-se de dues persones alhora.

I és que per molt que ens ho hagin venut com etern, l’enamorament té una data de caducitat molt marcada. El que queda després, per a Carbonell, és una convecció social.

L’evolució i normalització de les diferents formes de relacions podrien portar-nos a un futur amb un concepte de família molt diferent de l’actual.

En les diferents formes d’amor esmentades falta una que pot ser crucial, l’amor propi. Camprubí destaca que estimar no pot ser un acte egoista. Conèixer-te a tu mateix t’ajudarà a tenir relacions sanes.

No voldria acabar aquest reportatge sense expressar-vos les paraules d’un dels oients més fidels de la ràdio. El senyor Ramon ens ha donat una de les millors definicions de l’amor.

L’amor és un sentiment complex i difícil de definir com diu el senyor Ramon. Avui ho hem intentat, peó només cadascú sap com estima. Des de Ràdio Ciutat us desitgem una bona diada de Sant Jordi i un consell d’un servidor, estimeu i enamoreu-vos.

PUBLICITAT